Haberler

Türkiye'de FAZ-1 Araştırma Ruhsatı Alan Tek Klinik Ege Üniversitesi´nde

Güncelleme:

Ege Üniversitesi Rektörlüğü Eski Senato binasında düzenlenen basın toplantısı ile Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Hematoloji Kliniği FAZ-1 Merkezi'nin tanıtımı gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Hematoloji Kliniği bünyesinde yer alan FAZ-1 Merkezi'nin tanıtım toplantısına; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Pediatrik Hematoloji Bölümü, FAZ-1 Merkezi Koordinatörü ve Sorumlu Araştırmacısı Prof. Dr. Kaan Kavaklı ile EÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Atilla Silkü, Prof.Dr. Semih Ötleş, Prof.Dr. Yeşim Kirazlı, EÜ Genel Sekreteri Prof.Dr. M. Bülent Özkan, EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kamil Kumanlıoğlu, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mehmet Özkahya ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Savaş Kansoy katıldı.

T.C. Sağlık Bakanlığı'ndan FAZ-1 kilinik araştırma yapma ruhsatı almayı başaran ülkemizin iki araştırma merkezi de Ege Üniversitesi'nde bulunuyor. Bu merkezlerden 2012 yılında aldığı ruhsatla çalışmalarına devam eden ARGEFAR' a, 2013 yılı başında FAZ-1 çalışmaları için ruhsat almayı başaran Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Hematoloji Kliniği de eklendi . Klinik ,bu başarısı ile ülkemizde bu konuda Faz-1 araştırma yapma ruhsatı olan "tek hastane kliniği" unvanını aldı.

FAZ-1 klinik tanıtım toplantısı açılış konuşması yapan Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz; "Ege Üniversitesi olarak iki sloganımız var. İlki, birikimi harekete geçirmek ikincisi ise; ilkleri gerçekleştirmek. Biz, Ege Üniversitesi olarak ilkleri yapmaya çalışıyoruz ve bu ilklerin dünya çapında ilkler olması için özen gösteriyoruz. Bizim için çok önemli bir merkezimiz var. Bu merkez, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Hematoloji Kliniği bünyesinde yer alan FAZ-1 Merkezi. Bu merkezde Türkiye'de ve dünyada ilk kez gerçekleştirilecek olan Hemofili hastalığının gen tedavisi uygulanacak ve insanda ilk kez denenen ilaçların kullanılacağı projeler gerçekleştirilecek. Gen Tedavisi Projesi, ABD, İngiltere, Fransa, Hindistan ve Türkiye'nin katılımıyla 5 ülke tarafından gerçekleştirilecek. Dünyada ilk kez gerçekleştirilecek çalışmanın paydaşı olmaktan mutluyuz. Bu son derece önemli bir kazanım, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum "dedi.

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Hematoloji Kliniği bünyesinde, 15 yıldır uluslararası çerçeveli ilaç araştırmaları yaptıklarını belirten FAZ-1 Merkezi Koordinatörü ve Sorumlu Araştırmacısı Prof. Dr. Kaan Kavaklı ise yaptığı sunumla; Faz-1 Merkezinde yürütülen ilaç çalışmaları, Faz-1 araştırmaları, klinik ekip üyeleri, Hemofili hastalığı, ve Hemofilide gen tedavisi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Ülkemizi Ege Üniversitesi'nin temsil edeceği söz konusu Gen Tedavisi Projesi, ABD, İngiltere, Fransa, Hindistan ve Türkiye'nin katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu projeyle, Faz-1 araştırma yapma ruhsatını 2 ayrı merkezi ile elinde bulunduran Ege Üniversitesi; 2014 yılında ülkemizde ilk kez yapılacak olan Gen Tedavisiyle bilim dünyasına da önemli katkılar sağlayacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Candeğer Yılmaz Kavaklı Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title