Haberler

Türk-İş, Erdoğan'a Taleplerini İletecek

Türk-İş, Sosyal Güvenlik Yasası'nda Yapılması Planlanan Değişikliklerle İlgili Öncelikli 5 Konudaki Taleplerinin Karşılanması İçin Başbakan Erdoğan ile Biraraya Gelecek.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Sosyal Güvenlik Yasası'nda yapılması planlanan değişikliklerle ilgili öncelikli 5 konudaki taleplerinin karşılanması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceklerini bildirdi. Kumlu, ''Taleplerimiz karşılanmazsa Türk-İş Başkanlar Kurulu'nda konuyu görüşüp gerekeni yaparız. Gerekiyorsa havayı da ısıtırız'' dedi.

Türk-İş yöneticileri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarıya ilişkin TBMM'deki süreç devam ederken düzenlemede çalışanlar aleyhine olan unsurlarda değişiklikler yapılması konusundaki görüşmelerini sürdürüyor.

Mustafa Kumlu, Türk-İş yönetimi olarak sosyal güvenlikte çalışanlar aleyhine yapılmak istenen düzenlemelerin ortadan kaldırılması için çeşitli düzeylerde temaslarda bulunduklarını ve temaslarının süreceğini söyledi.

Taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyon Başkanı Zekai Özcan ilettiklerini anlatan Kumlu, görüşmelerde kendilerine bazı taleplerinin karşılanabileceğinin söylendiğini, ancak şu ana kadar somut bir sonuç alamadıklarını belirtti. Kumlu, Sosyal Güvenlik Yasası'nda yapılması planlanan değişikliklerle ilgili öncelikli olarak 5 konudaki taleplerinin karşılanması için Başbakan Erdoğan ile görüşeceklerini bildirdi.

Gelişmeleri Yönetim Kurulu olarak Türk-İş Başkanlar Kurulunu toplantıya çağırarak değerlendireceklerini kaydeden Kumlu, ''Taleplerimiz karşılanmazsa Türk-İş Başkanlar Kurulunda konuyu görüşüp gerekeni yaparız. Gerekiyorsa havayı da ısıtırız'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title