Haberler

Türk-Amerikan Akademik Konseyi Türkiye'deki Üniversitelerin AR-GE Alanında Mesafe Katettiğini Belirtti

Güncelleme:

Türk-Amerikan Akademik Konseyi Kongre Başkanı Prof. Dr. Cengiz Karakaya, Türkiye'deki üniversitelerin ve akademisyenlerin araştırma-geliştirme (AR-GE) alanında çok mesafe katettiğini belirterek, dünyadaki diğer üniversiteleri zorlayabilecek hale gelmeye başladığını söyledi.

NEW Türk-Amerikan Akademik Konseyi Kongre Başkanı Prof. Dr. Cengiz Karakaya, Türkiye'deki üniversitelerin ve akademisyenlerin araştırma-geliştirme (AR-GE) alanında çok mesafe katettiğini belirterek, dünyadaki diğer üniversiteleri zorlayabilecek hale gelmeye başladığını söyledi.

Karakaya, New York'ta düzenlenen Türk-Amerikan Akademik Konseyi zirvesiyle ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Konseyin toplantısının hem Türkiye'yi temsilen katılan rektörler hem de ABD'deki akademisyenler için çok verimli geçtiğini söyleyen Karakaya, "Toplantıda, Türkiye ile Amerika arasında akademik işbirliklerinin sürdürülebilir ve sistematik olması için nasıl işbirliği olabileceği konusunda çok ciddi mesafeler kaydettik, bu konuda ciddi iletişimler oldu." diye konuştu.

Karakaya, "Bu konuda ilk çalışmalarımızı Harvard, Yale, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, ve New York Eyalet Üniversitesi gibi üniversitelerde başlattık. Hem bölüm hem de hoca bazlı mutabakatlara vardık, bir sonraki toplantılarda da protokolleri imzalamak üzere hazırlıklara başladığımızı söyleyebilirim." dedi.

"Türkiye'nin üniversiteleri ve akademisyenleri dünyadaki diğer üniversiteleri zorlayabilecek hale gelmeye başladı"

Konseyin gelecekteki çalışmaları için ajanda oluşturmaya başladıklarını belirten Karakaya, "Önümüzdeki yıllarda bir yıl ABD'de bir yıl da Türkiye'de Konseyin toplantılarını yaparak, Türk ve Amerikan akademisyenlerini bir ekosistemde buluşturup bu işbirliklerini zirveye çıkarmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Karakaya, "Türkiye'nin artık AR-GE araştırma üniversiteleri ve akademisyenleri ile dünyadaki diğer üniversiteleri zorlayabilecek bir hale gelmeye başladığını söyleyebilirim. ABD'de yaşayan akademisyen ve öğrencilerin Türkiye'deki ARGE bütçelerinden faydalanabileceğini ve yarı zamanlı hoca pozisyonlarının olduğunu söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile de işbirliği içinde olduklarını söyleyen Karakaya, ABD'ye burslu olarak gelen öğrencilerin sorunlarını çözmek için de çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Türkiye ile ABD arasında akademik işbirliğini arttırmak amacıyla 2014'te New York'ta kurulan Türk-Amerikan Akademik Konseyi, 11 Mayıs'ta Türkevi'nde düzenlediği zirvede çok sayıda akademisyen ve öğrenciyi bir araya getirmişti.

Toplantıya Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız ve New York Başkonsolosu Reyhan Özgür'ün yanı sıra, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu da katılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Cengiz Karakaya Türkiye Eğitim Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title