Haberler

Tunceli'deki Terör Operasyonu

Tunceli'nin Pertek ilçesinde "terör örgütü üyesi" oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve evlerindeki aramada, kaymakamlık, adliye, emniyet müdürlüğü yerleşkeleri, kaymakamlık konutu ile Pertek-Tunceli yolunda bir kavşağın işaretlendiği harita ile 3 kilogram patlayıcı bulunan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Tunceli'nin Pertek ilçesinde "terör örgütü üyesi" oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve evlerindeki aramada, kaymakamlık, adliye, emniyet müdürlüğü yerleşkeleri, kaymakamlık konutu ile Pertek- Tunceli yolunda bir kavşağın işaretlendiği harita ile 3 kilogram patlayıcı bulunan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Pertek'te 24 Ocak'ta gözaltına alınan 3 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından sulh ceza hakimliğine çıkarılan zanlılardan 2'si tutuklandı, bir zanlı serbest bırakıldı.

Pertek'te terör örgütü üyesi oldukları iddasıyla 3 zanlının evine 24 Ocak'ta eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda kaymakamlık, adliye, emniyet müdürlüğü yerleşkeleri, kaymakamlık konutu ve Pertek-Tunceli yolunda bir kavşağın işaretlendiği harita ile 9 elektrikli kapsül, 1 el bombası, 3 kilogram C4 ve TNT patlayıcı madde ele geçirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Tunceli Pertek Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title