Haberler

25 İş Birlikçi Gözaltına Alındı, 12 Terörist Öldürüldü! Aralarında 1 Milyonluk PKK'lı da Var

Güncelleme:

Şemdinli'de 25 iş birlikçinin gözaltına alındı. Zap ve Tatvan'a 9 terörist, Tendürek'te 2 terörist öldürüldü. Başına 1 milyon TL konan terörist de Güroymak'ta öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari Şemdinli'de devam eden operasyonda 25 iş birlikçinin gözaltına alındığını açıkladı. Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Bitlis'in Tatvan bölgelerine de hava harekatı düzenlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 1 milyon TL para ödülü konan Güroymak sorumlusu Rojhat Vartinus kod adlı M.N.Ö adlı teröristin ölü, Aras kod adlı N.B.'nin ise yaralı olarak ele geçirildiğini açıkladı. Terör örgütü PKK'ya karşı Tendürek Dağı Kışlak mevkinde yapılan operasyonda, bir süre önce 2 asker ile biri emekli 8 köy korucusunun şehit edilmesi olayına karışan 2 terörist etkisiz hale getirildi.

KAÇAKÇILARA OPERASYON

Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkari Şemdinli'de devam eden operasyonda 25 iş birlikçinin gözaltına alındığını ve piyasa değeri 100 bin TL olan 8 bin 905 kilogram kaçak çay ve piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 600 bin TL olan 514 bin 500 bin paket kaçak sigara ele geçirildiğini bildirdi.

EL YAPIMI PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Ayrıca el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 1 adet 20 kilogram uzaktan komutalı el yapımı patlayıcı, 1 adet akü ve çok sayıda kablo, 1 adet AK-47 piyade tüfeği, 4 adet dolu AK-47 Kaleşnikof şarjörünün ele geçirildiği belirtildi.

9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Irak kuzeyindeki Zap ve Bitlis/Tatvan bölgelerinde; hudut birliklerimize ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu dokuz terörist düzenlenen hava harekatı ile etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

1 MİLYON TL PARA ÖDÜLÜ KONAN TERÖRİST ÖLÜ EKE GEÇİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 1 milyon TL para ödülü konan Güroymak sorumlusu Rojhat Vartinus kod adlı M.N.Ö adlı teröristin ölü, Aras kod adlı N.B.'nin ise yaralı olarak ele geçirildiğini açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, Güroymak İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, 11 Ekim 2016 tarihinde Bitlis ili Güroymak ilçesi kırsalında istihbarata dayalı pusu-dinleme faaliyeti icra edildiği esnada, 2 kişilik BTÖ mensubuyla sağlanan temas neticesinde, aranan teröristler listesinden yeşil listede bulunan ve ele geçirilmesi için 1 milyon TL para ödülü konan Güroymak sorumlusu Rojhat Vartinus kod adlı M.N.Ö adlı teröristin ölü, Aras kod adlı N.B.'nin yaralı olarak ele geçirildiği kaydedildi.

Teröristlerle birlikte 1 adet M-16 Piyade Tüfeği ve 1 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeğinin ele geçirildiği bildirildi.

TENDÜREK'TE OPERASYON: 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Terör örgütü PKK'ya karşı Tendürek Dağı Kışlak mevkinde yapılan operasyonda, bir süre önce 2 asker ile biri emekli 8 köy korucusunun şehit edilmesi olayına karışan 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör örgütü PKK'ya yönelik Tendürek Dağı Kışlak mevkinde insansız hava araçlarının (İHA) tespit ettiği hedeflere operasyon düzenlendiği aktarıldı.

Operasyonda öldürülen 2 teröristin, bir süre önce 2 asker ile biri emekli 8 köy korucusunun şehit edilmesi olayına karıştığı belirtildi.

Bölgede, terör örgütüne yönelik geniş çaplı operasyonun sürdüğü kaydedildi.

Tendürek Dağı'nda 6 Ekim'deki operasyonda da 3 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Hakkari Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title