Haberler

Trabzonspor Başkan Yardımcısı: "Davranışım Fair Play Ruhu"

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Gümüşdağ'a Trabzonspor atkısı taktığı için eleştirilen Trabzonspor Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, fair play ruhu içerisinde davrandığını belirtti.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Gümüşdağ'a Trabzon spor atkısı taktığı için eleştirilen Trabzon spor Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, fair play ruhu içerisinde davrandığını belirtti.

Pazartesi akşamı oynanan İstanbul Başakşehir takımının atkısını boynuna asan, bordo mavili atkıyı ise Başkan Göksel Gümüşdağ'a takan Başkan Yardımcısı Üstünsalih'e sosyal medyada tepki gösterildi. İsmi şike sürecinde geçen Başkan Göksel Gümüşdağ'ın Trabzon spor atkısını takarak kirlettiğini iddia eden taraftarlar, Üstünsalih'i de sosyal medya üzerinden sert şekilde eleştirdi.

DHA'YA AÇIKLAMA YAPTI

Üstünsalih ise DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) yaptığı açıklamada konuya açıklık getirirken şunları söyledi:

"Kişiler camiaları veya kurumlarını temsil ederken temsil ettikleri camialar veya kurumlardan büyük olmazlar, tam aksine camialara veya kurumlara hizmet ederler. İstanbul Başakşehir maçında karşılıklı olarak takımlarımızın atkılarını temsil eden kişilere takmak bir fair-play ruhu olup, sporun temel misyonuna hizmet eder. Yöneticilerin bu tarz davranışları rakibe saygıyı, spor ruhuna olan inancı temsil eder. Devlet büyüklerimiz gittikleri şehirlerin takımlarının atkılarını boyunlarına asmakla o şehre ve camiaya gösterdikleri saygıyı ifade ederler, bu durumun takımları yöneten yöneticilerine karşı yapılmadığı hepinizin malumlarıdır."

"TRABZONSPOR FUTBOL RUHUNU YAŞAYAN BİR CAMİADIR"

Üstünsalih'in açıklaması şöyle devam etti:

"Yüce önder Atatürk, Yunanlılarla göğüs göğüse savaşmış ama tüm herkesin çok iyi bildiği gibi İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşundan sonra Yunan bayrağını yerden kaldırmıştır. Bu o millete duyulan saygının ifadesidir. Bu bağlamda yapılan davranışın haklı mücadelemizden ödün vermek veya zaafiyete uğratmak gibi bir misyonu olmadığının bilinmesini isterim. Özetle, Türk futbolu adına tüm yöneticilerimizin futbola sevgileri varsa, gelişmesine katkıda bulunmaya dair çabaları olacaksa öncelikle rakibi kim olursa olsun saygı göstermeyi bilmelidirler. Kişiler ait oldukları camiaları temsil ederler, temsilci temsil edilenden asla büyük olamaz. Trabzonspor futbolu ruhunda yaşayan ve bu ruhu ülkeye yaymayı başarmış gerçekten büyük bir camiadır."

KALECİ ONUR SOYUNMA ODASIDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

İstanbul Başakşehir maçından sonra, "Futbolu bırakma noktasına geldim" diyen kaleci Onur'un soyunma odasında da sinirlerine hakim olamayarak gözyaşı döktüğü öğrenildi. Takım arkadaşlarının sakinleştirmeye çalıştığı Onur, bu arada, "Neden hep bize karşı haksızlık yapılıyor?" dedi. Başkan Yardımcısı Üstünsalih de kaleci Onur'a sahip çıkarkenm şunları söyledi:

"Kaptanımız sahada alın teriyle verdiği mücadelenin karşılığını alamadığı için böyle bir tepki verdi. Sonuna kadar arkasındayız. Hakemin kararlarının iyi niyetli olmadığını hepimiz gördük. Onur, Trabzonspor'un temiz yüzünün temsilidir. Onur kelimesi öyle basit bir kelime değildir. Kaptanımız da ismini hak ettiğini herkese bir kez daha göstermiştir." - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdi Serdar Üstünsalih Göksel Gümüşdağ Trabzonspor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title