Haberler

Tokat Belediyesi Yağmur Suyu Hattı Çalışmalarını Sürdürüyor

Güncelleme:

Tokat Belediyesi, su baskınlarını önlemek amacıyla yağmur suyu hattı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son 5 yılda mevsim şartlarında yaşanan değişikliklerle mayıs ve haziran aylarında ani bastıran sağanakların ülke genelinde olduğu gibi Tokat'ta da etkili olduğu görüldü. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, il merkezinde yaklaşık 40 noktada çalışma yapılması gerektiğini ve bölgelerin 30'unda çalışmaları tamamladıklarını belirtti. Kalan noktalarda sorunların giderilmesi için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Eroğlu, aşırı yağışlarda dahi su baskını yaşanmaması için çalışmaların aralıksız devam edeceğini ifade etti.

Tokat Belediyesi, su baskınlarını önlemek amacıyla yağmur suyu hattı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tokat Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, son 5 yılda mevsim şartlarında yaşanan değişikliklerle mayıs ve haziran aylarında ani bastıran sağanakların ülke genelinde olduğu gibi Tokat'ta da etkili olduğu görüldü. Tokat Belediyesi bu yağışların sel baskınlarına sebep olmasını engellemek amacıyla çalışmalarını yoğunlaştırarak, son 4 yılda il merkezinin yağışlardan etkilenen bölgelerinde 55 kilometre yağmur suyu altyapısı gerçekleştirerek baskınlardan etkilenen bölgelerin sayısında azalma olmasını sağladı.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu il merkezinde yaklaşık 40 noktada çalışma yapılması gerektiğini ve bölgelerin 30'unda çalışmaları tamamladıklarını belirtti.

Kalan noktalarda sorunların giderilmesi için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Eyüp Eroğlu, "Bu kapsamda son olarak geçtiğimiz Çarşamba günü Esentepe Delikkapı Cami bölgesinde bir çalışma başlattık. Miralay Reşit Bey Caddesi 1. ve 2'inci geçitteki baskınları önlemek için 300 metre uzunluğunda yeni bir yağmur suyu hattı çalışması gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmayı 4 adet çökertme havuzu ve 6 adet mazgalla destekliyoruz. Buradaki çalışmamızı bir hafta içinde tamamlıyoruz. Akabinde Tokat'ta herhangi bir noktada aşırı yağışlarda dahi bir su baskını yaşanmaması için kalan noktalarda da çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Son yıllarda aniden bastıran kısa süreli fakat etkili olan yağışlardan birçok şehrin etkilendiğine işaret eder Eroğlu, şunları kaydetti:

"Tokat'ımızda biz bunlara hazırlık olması açısından çalışmalar yapmıştık. Tokat'ın önemli problemlerinden biri olan su baskınlarına karşı yapılacak çalışmalarda büyük oranda ilerleme kaydettik ve sıfır sorun noktasına varmak üzereyiz. Yerleşimin yoğun olduğu noktalarda bazı binaların yağmur suyu boruları kanalizasyon hattına doğrudan bağlanmış. Bu şekilde yapılması yağmur suyu hattı olan noktalar da dahil olmak üzere evlerin içinde baskına sebep oluyor. Yağmur suyu borularının ucu sokağa bırakılarak yağmur sularının doğru hat olan yağmur suyu hatlarına ulaşmasının sağlanması gerekiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Tokat Belediyesi Eyüp Eroğlu su baskını Tokat Eyüp Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title