Haberler

TOBB Başkanı Finansman Azalacak, Para Kıt Olacak

Oktay ENSARİ - Demet ÖZTÜRK KAYSERİ, 25 Nisan (DHA) - TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklığıoğlu, Finansman azalacak, para kıt olacak uyarısı yaptı.

Oktay ENSARİ - Demet ÖZTÜRK KAYSERİ, 25 Nisan (DHA) - TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklığıoğlu, Finansman azalacak, para kıt olacak uyarısı yaptı.

Kayseri Ticaret Odası ve Erciyes Üniversitesi'nin birlikte düzenlediği Kayseri Ekonomi Sempozyumunda konuşan Hisarcıklıoğlu, 2013'de ABD Merkez Bankası para basmaktan vazgeçti; bizdeki son dönemdeki para ve faizdeki hareketliliğin nedeni bu. Önümüzdeki dönemde finansman azalacak, para kıt olacak. Aklınıza bunu yazın. Yatırımlarınızı buna göre düzenleyin; paranın değeri artıyor dedi.

Kayseri Ekonomi Sempozyumu'na, Hisarcıklıoğlu'nun yanında, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KAYSO Meclis başkanı Nurettin Okandan ile çok sayıda bilim adamı, yatırımcı ve işadamı katıldı.

Kayserili demek zengin demek, paralı demek diye bir algı olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, Kayseri'den Dünya ve Türkiye Ekonomisine Bakış başlıklı konuşmasında, dünyanın neyi konuştuğunu Kayserililere aktarmak istediğini söyledi ve ekledi

Son 10 yılda küresel finansman 3 farklı dönem yaşadı. Para arzı arttı. Artan para, her zaman için iyi değil. 2008 Ağustos'ta dünya ekonomisinin girdiği krizde gördük. Sonrasında bir karantina dönemi yaşadık. 2013'de ABD Merkez Bankası para basmaktan vazgeçti. Bizdeki son dönemdeki para ve faizdeki hareketliliğin nedeni bu. Önümüzdeki dönemde finansman azalacak, para kıt olacak. Aklınıza bunu yazın. Yatırımlarınızı buna göre düzenleyin. Paranın değeri artıyor. Dünya yüzde 4 büyürken, Türkiye'de yüzde 4 büyüdü. Dünya zenginleştikçe, ürettiğimiz mala talep artacak. Para kıt oluyor diye üzülürken, ürettiğimiz mallara pazar var diye sevinmeliyiz. Dünyada ticaretin şekli değişiyor. Dünyada Avrupa ve ABD ile Asya- Pasifik tek pazarda buluşuyor. Ama, biz bu müzakerelerin içinde yokuz. Parası olanlar tek pazarda buluşuyor. Türkiye olarak bu pazarın içinde olup,bu fırsatı ıskalamamalıyız; Bu pazara katılmalıyız.

TÜRKİYE'YE DEĞİL, DÜNYAYA BAKARAK ÜRETMELİYİZ

Türkiye'nin kaya gazına yatırım yapması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, orta sınıfın büyümesi gerektiğine de değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü

Orta sınıfın harcadığı para önümüzdeki dönemde 20 trilyon dolara çıkacak. Üretirken, Türkiye'ye değil dünyaya bakarak üretmeliyiz. Büyüyen nüfusa her şey lazım. Girişimciler olarak, geleceğinizde dünya pazarlarını hedeflemelisiniz. Artık ülkeler değil, şehirler yarış ediyor. Dünyanın en büyük 600 şehrinde 1.5 milyar insan yaşıyor. 10 yıl sonra bu rakam 2 milyar olacak. Özellikle, önümüzdeki en önemli konu, şehirlerin birbiriyle yarışmasıdır. Kayseri, 600 kent arasında yarışmalıdır. Türkiye'nin girişimciye ihtiyacı var. Onun için kadın ve genç girişimcilerimize gereken özeni göstermeliyiz. Almanya ve Japonya'ya bakın girişimcileri sayesinde bugünkü durumlarına geldiler. Gençlere iş ve AŞ vermezsek, başka sorunlar ortaya çıkar. Gençlere iş vermeliyiz. İşi kim verir özel sektör verir, bunu da girişimciler sayesinde verir.

ELİTAŞ YARI BAŞKANLIK VEYA PARTİLİ CUMHURBAŞKANI OLMALIDIR

Türkiye yönetimdeki istikrarın meyvelerini toplamaktadır. Son 3 yıllık dönemde seçimler yaşadık. 2014 Mart ayında belediye başkanlığı seçimleri yaşadık. Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşayacağız. Popülizm görüyor musunuz Eskiden her seçim döneminde ekonomi rayından çıkardı. Şimdi böyle bir kaygı yok. Mart'taki yerel seçimde bu iktidarın içerden ve dışarıdan, iftirayla yıkılmak istenmesine karşı seçmen istikrara oy verdi, iftiraya prim vermedi. Hiç kimse hazırlanmış, yapılmış, üretilmiş, dış taşeronlara vatandaş olarak bunlara ilgi göstermedi. Ağustos ayında ilk kez vatandaş kendi başkanını seçecek. Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçildiği dönemdeki sıkıntıları hatırlayın. 367 garabetini, 21 ekim 2007 referandumuna sandıkta cevap verdi. 10 Ağustos'ta da böyle olacak. Açıkça söylüyorum yapılan işin sonucunda mevcut anayasa ile yarı başkanlık veya partili cumhurbaşkanlığından birini tercih edecek. Makul olan neyse, milletimize refah, huzur getirecek bir düzenlemeyi 24'üncü dönem yapabilir. Yapamazsa 25'inci dönem milletvekilleri yapabilir.

ANKARA - KAYSERİ HIZLI TRENİ BİR AN ÖNCE GERÇEKLEŞMELİ

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da, ev sahibi olarak yaptığı konuşmada kentin ekonomik yapısını ve yatırımları anlattı. Hiçyılmaz, Kayseri,Türkiye'nin ürettiği katma değerden yüzde birini aldı. Kayseri nüfus açısından da kentli bir şehirdir. İlçe, belde ve köy nüfusu azdır. Kayserinin lojistik masrafları düşürülmeli, ekonominin gelişmesi için Ankara-Kayseri hızlı treni bir an önce gerçekleşmelidir. Kente dış sermayede gelmeli, yabancı yatırımcı Kayseri'de olmalıdır dedi.

Kentteki kalkınma, finans,büyüme, yerel yönetimler, medya, tarım ve hayvancılık sektörü, hizmetler sektörü, turizm ve mimari, iş güvenliği, vergi, sağlık, sanayi sektörü ve üniversitelerin ele alındığı bildiriler sunulduğu sempozyum, işletmelerin yapısı, Kayseri'nin iktisadi, tarihi ve zihniyeti, kalkınma ajansları, sanayi sektörü ve genel değerlendirme ile bu gün akşam sona erecek.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Hiçyılmaz Kayseri Türkiye Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Allah Yazdıysa Bozsun filmi oyuncuları kim? Allah Yazdıysa Bozsun filmi konusu ne? Allah Yazdıysa Bozsun ne zaman, nerede çekildi? Dominik Cumhuriyeti bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Güney Kore bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? #9917 Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? #9917 Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? #9917 Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? #9917 Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? #9917 Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? #9917 Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? #9917
Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan suç örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title