Haberler

Kapıkule'de Bekleyen TIR Şoförlerinden İlginç Görüntüler

Güncelleme:

14 gündür Kapıkule'de bekleyen şoförler, yıkadıkları çamaşırları araç kaputunu açıp motor sıcaklığında kuruttu.

Kapıkule gümrük sahasında bekleyen TIR şoförleri, ihtiyaçlarını karşılarken ilginç görüntüler oluşturdu. 14 gündür Kapıkule'de bekleyen şoförler, yıkadıkları çamaşırları iki TIR'ın arasına gerdikleri ipe asarak kurutmaya çalıştı.

Kapıkule'de yaklaşık 14 günden beri yaşanan TIR geçiş belgesi sorunu devam ediyor. Bulgaristan'ın Kaptan Andrevo Sınır Kapısı'nı Pazartesi günü itibariyle kapatmasından sonra Kapıkule'de TIR'lar uzun kuyruklar oluşturdu. 14 günden beri Kapıkule TIR gümrük sahasında bekleme yapan TIR şoförleri, yemek ihtiyaçlarını karşılayarak bulaşık yıkıyorlar. Bazı TIR şoförlerinin ise çamaşırlarını yıkayarak, araç kaputunu açıp motor sıcaklığında kuruttukları görüldü.

BOZULAN GIDALARIN KOKUSU TIR SAHASINA YAYILDI

Gıda ürünü taşıyan TIR'ların 12- 14 gün beklemesinin ardından bozulduğunu belirten TIR şoförleri bozulan ürünlerinin kokusunun TIR gümrük sahasına yayıldığını kaydettiler. Avrupa'ya Antalya'dan limon taşıyan İsmail Hakkı Özkaya 12 günden beri TIR gümrük sahasında beklediğini ifade ederek, araçta bulunan limonların bozulduğunu söyledi. Özkaya, "Bu ürünü çöpe atacağım, onu çöpe atmak da ayrı bir masraf" şeklinde konuştu.

BULGARİSTAN RADYOSUNDA GEÇEN HABERİ PAYLAŞTI

Yine Mümin Sönmezay adlı TIR şoförü de Bulgaristan radyosunda dinlediği haberi gazetecilerle paylaştı. Geçtiğimiz gün Bulgaristan Kaptan Adrevo Sınır Kapısı'nda yaşanan olaydan sonra Bulgaristan hükümetinin, 'Türkiye ne derse biz ona razıyız, açılsın bu kapı' şeklinde haber geçtiğini aktardı.

TIR şoförleri çözümün kısa vadeli değil, sorunun tamamen ortadan kalkması için daha da bekleyeceklerini belirterek, "Yeter ki Bulgaristan bize haksız yere ceza uygulamasın, sorunlar ortadan kalksın" şeklinde görüşlerini açıkladılar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

YALOVALIcokozel77@hotmail.com:

BIZDE MAHSUR KALDIK 4 GUN OLDU IPSALA KAPI KUYRUGUNDAYIZ,ARKAMIZDA TAM 27KM KUYRUK VAR,4 YADA 5 SAATTE BIR SADECE 100MT ANCA YOL KATEDIYORUZ,HABERLERE BAKIYORUMDA BIZDEN BAHSEDEN HIC YOK,ALLAH KIZILAYDAN RAZI OLSUN HERGUN GELIYOR SICAK CAY KAHVE CORBA KEK DAGITIYOR,BU KUYRUKLARDAKI REZILLIGI YASAMAYAN BILEMEZ,ALLAH BU KUYRUKTA VE KAPIKULEDE BEKLEYEN TUM TIRCI ARKADASLARIMIZIN YARDIMCISI OLSUN

17
0
yanıtYanıtla
yavruyavru.mustafa@hotmail.com:

açmasınlarda bulgara yıllarca türkiye baktı yaptıklarına bakın çingeneye beylik vermişler önce babasını kesmiş bunlarda aynı.ot bitsin yolların da.devletin imkanı mı yok üç tarafımız deniz gemi koysunlar liman yapsınlar çok altarnatif var ama kesinlikle taviz vermesin devletimiz

8
0
yanıtYanıtla
aliAlisan-1975@hotmail.com:

Allah yardımcınız olsun

7
0
yanıtYanıtla
rezilliğin önde gideni )sampiyon@hotmail.com:

Yok böyle rezillik tır söfürlerini böyle magdur ediyorsunuz

7
0
yanıtYanıtla
recep uzunorhanrecepuzun@hotmail.com:

ben her servis 500 km fazla yol yapmaya razıyım yeterki bizim paramız bulgara nasib olmasın yeterki bulgar köpeğini görmeyim

6
0
yanıtYanıtla
şahin tunalkv.fahrer@hotmail.com:

bu bulgar ab ye girdikten sonra başladı bu durumlar yıllar ca sürücülerin gayreti ile mallar zamanında yetiştirildi ihracatı engelleyip geciktirmek için elinden ne gelirse yapar yapıyorda şimdi sürücülerin gayretini aştı durum bu hali aldı ama yinede patronlar olsun ulaştırmamız olsun dış işlerimiz olsun bulgardaki konsolosluğumuz da aynı hiç bir etkinlikleri yok bulgar trafiği nin türk tırlarına uyguladığı yaptırımlar akla zarar bunları biz biliyoruz orayı devlet yönetmiyor mafya yönetiyor onun için hiç bir zaman güvenmeyin ne sözüne nede imzasına hiç de uğraşmayın bulgara dalaşmaktansa dağları dolaşın varacağınız yere erken ulaşın tek ekmek kapısıda TÜRKİYE dir ama nankördür bırakın yolu da kapısıda onun olsun TÜRK tırları oraya girmesin ben boş söylemiyorum yakında avrupa daki gurbet ciler gelmeye başlayacak görün başlarına neler gelecek ne canlar yanacak bunu yapacaklar.ŞU BULGAR A GİRMEYİN BAŞKA YOL ÇOK DUYAN DUYMAYANA SÖYLESİN

2
0
yanıtYanıtla
erhan özbayerhanozbay28@hotmail.com:

plakaya iyi bakın onların dozola sıkıntısı yokgerçek haber yapın

2
0
yanıtYanıtla
geerrrsdf@hotmail.com:

güzel yakalamışsın helal olsun

yanıt0
yanıt0
ednaszeb14@hotmail.com:

amin recep uzun AMİN

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title