Haberler

Teski 4 Yılda 2 Bin 45 Km Altyapı Yaptı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, kurulduğu günden itibaren Tekirdağ için yaptığı 500 milyon TL’lik yatırım ile 2 bin 45 kilometrelik altyapı çalışmaları yaparak, koyduğu hedefleri tutturmaya devam ettiği bildirildi.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü'nün, kurulduğu günden itibaren Tekirdağ için yaptığı 500 milyon TL'lik yatırım ile 2 bin 45 kilometrelik altyapı çalışmaları yaparak, koyduğu hedefleri tutturmaya devam ettiği bildirildi.

TESKİ'den yapılan açıklamada, "Kurumumuz, kurulduğu 31 Mart 2014 tarihinden itibaren bugüne kadar içme suyu, atıksu ve yağmur suyu yatırımları ile Tekirdağ genelinde oldukça önemli projeleri hayata geçirdi. Bu kapsamda 877 kilometre içme suyu, bin 63 kilometre atıksu ve 105 kilometre yağmur suyu altyapı imalatı yaptı. Tekirdağ halkı bu imalatlarla birlikte toplamda 2 bin 45 kilometre sağlıklı altyapıya kavuşmuş oldu. TESKİ'nin kurulmasını takip eden yaklaşık 4 yıl gibi kısa bir süre içinde Tekirdağ için yaptığı altyapı yatırımlarının mali değeri 500 milyon TL'yi aştı. TESKİ altyapı imalatlarının yanı sıra arıtma tesisleri de inşa etmektedir. İnşa edilen arıtma tesisleri içme suyunu arıtarak vatandaşa sağlıklı su veriyor, atıksuyu arıtarak standartlara uygun bir şekilde doğaya deşarj ediyor" bilgilerine yer verildi.

"TESKİ ekipleri gece gündüz sahada aktif bir şekilde çalışarak ve vatandaşlara hizmet vermektedir"

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ'nin çalışmalarının hız kesemden gece gündüz devam edeceğini belirtti. Dr. Başa, "Çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. TESKİ'nin 2019 yılı hedefi olan 2 bin kilometre altyapı imalatı yapmış olmak, yapılan yatırımlarla şimdiden aşılmış oldu. TESKİ ekipleri gece gündüz sahada aktif bir şekilde çalışarak ve vatandaşlara hizmet vermektedir. TESKİ Genel Müdürlüğü Tekirdağ'ın altyapı eksiği olan yerlerde gerekli tespitleri yaparak, çalışma yapılmasını kararlaştırıyor ve proje çalışmalarına başlıyor. Sistemli bir şekilde uzman mühendisler tarafından hazırlanan projeler uygulanıyor ve uzun ömürlü altyapı tesisleri inşa ediliyor. TESKİ her geçen gün nüfusu artan Tekirdağ'ın su ihtiyacına karşılık verebilmek ve yeni kaynaklar üretmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Büyük altyapı yatırımlarımızın sonuna geldik. Bu süreçten sonra daha küçük boyutlu yatırımlarla çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Yapılan çalışmalar süresince bize destek olan ve sabır gösteren vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Ayrıca bütün bu yatırımların yapılmasında daima yanımızda olan, TESKİ'ye destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak'a da şükranlarımızı sunarız" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şafak Başa Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title