Haberler

Teknopark Kurucu Heyet Protokolü İmza Töreni

Afyon, Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) Kurucu Heyet Protokolü imza töreni, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) gerçekleştirildi.

Afyon, Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) Kurucu Heyet Protokolü imza töreni, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) gerçekleştirildi. İmzalanan protokol ile Türkiye'de ilk defa 2 farklı üniversitenin ortaklığıyla bir teknopark kurulacağı aktarıldı.

Törende ilk sözü AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Öğretim Üyesi ve Üniversite-Sanayi İşbirliği ile ilgili Rektör Danışmanı Doç. Dr. Tuğrul Kandemir aldı. Teknoparklar hakkında detaylı bilgiler aktaran Doç. Dr. Kandemir, "Teknoparkların temelinde bilgi, sermaye ve işgücü yatmaktadır. Bugün itibariyle farklı kentlerde 52 adet teknopark bulunmaktadır" dedi.

Teknoparklar bünyesinde yönetici şirketlere, girişimcilere ve öğretim üyelerine sağlanan destek ve muafiyetlerle ilgili de bilgi veren Kandemir, "Bu protokol ile Türkiye'de ilk defa 2 farklı üniversitenin ortaklığıyla bir teknopark kurulacak. Kurucu heyet de her 2 ilden 10'ar katılımcı yer almakta. Söz konusu protokol, geçtiğimiz günlerde Uşak ilinde ilimize paralel oluşturulan kurucu heyet üyeleri tarafından imzalandı. Yine protokolün imzalanmasıyla birlikte kurucu heyeti temsil etmek ve ilgili Bakanlık düzeyinde gerekli müracaatları yapmak üzere AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yetkili kılınmıştır" diye konuştu.

"KURUMLARLA İŞBİRLİĞİNİ HIZLANDIRIYORUZ"

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser da, "500 milyar dolar ihracat hedefi olan ülkemizin teknoloji yoğun ürünlerdeki cari açığı kapatmak amacıyla teknopark kurma çalışmalarına ağırlık verdiğini biliyoruz. İmzalayacağımız protokolle birlikte hız kazanacak teknopark kuruluş çalışmalarının hem ilimiz hem de Uşak için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise "Amacımız, kentimize yeni bir perspektif ve vizyon kazandırmak. 15 Mayıs 2012 tarihinde açılışını gerçekleştirdiğimiz Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) ile ivme kazanan, KOSGEB kredilerini kullanmaya başladığımız üniversite-sanayi işbirliği, bugün önemli bir noktaya daha geliyor. Güzel bir işbirliği örneği sunacağımıza inandığım bu süreci bundan sonra daha da hızlandıracağız" dedi.

Teknoparkların vergilendirmeden muaf ve pek çok teşvikten yararlanan firmalardan oluştuğuna dikkat çeken Rektör Solak, "2023'e kadar orta ve büyük işletmeler her türlü üretim faaliyetlerinde gerekli koşulları sağladıktan sonra destek alabilecekler. Yapılan işin AR-GE ve inovasyon (ticari yenilik) içermesi yeterli olacak" şeklinde konuştu.

PROTOKOL İMZA TÖRENİNDE YERİNİ ALDI

Tören, kurucu heyet üyelerinin "Afyon-Uşak ZAFER Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) Kurucu Heyet Protokolü"nü imzalamalarının ardından sona erdi.

İmza törenine başta Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, TÜMSİAD Başkanı M. Emin Birliktir, HÜRSİAD Başkanı Niyazi Diler ile ATSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Solak Türkiye Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title