Haberler

Tekirdağ'da 800 Parça Tarihi Eser Ele Geçirildi

Tekirdağ'ın süleymanpaşa İlçesi'nde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda Bizans, Roma, Trak ve Osmanlı dönemlerine ait 800 parça tarihi eser ele geçirilirken, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Tekirdağ'ın süleymanpaşa İlçesi'nde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda Bizans, Roma, Trak ve Osmanlı dönemlerine ait 800 parça tarihi eser ele geçirilirken, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaklaşık 8 aylık teknik takip sonucu Süleymanpaşa İlçesi'nde tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı belirlenen Karacakılavuz ve Banarlı mahallelerindeki ev ve işyerlerine eş zamanlı baskın düzenledi. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda Bizans, Roma, Trak ve Osmanlı dönemlerine ait 2 bin ile 3 bin yıllık altın, bronz, gümüş sikkeler, mühürler, altın ve gümüş yüzükler, döneme ait askeri madalyalardan oluşan yaklaşık 800 parça tarihi eser ile dedektörler ele geçirildi.

Olayla ilgili 44 yaşındaki M.O. ve 43 yaşındaki H.B. gözaltına alındı. Ele geçirilen tarihi eserlere el konulurken, şüpheliler sorgulanmak üzere Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. - Leymanpaşatekirdağ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karacakılavuz Süleymanpaşa Tekirdağ Roma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title