Haberler

TBMM Çocuk ve Gençlerde Şiddeti Araştırma Komisyonu'nun Trabzon Temasları

TBMM Çocuk ve Gençlerde Şiddeti Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, Trabzon'u Soruşturmak Amacıyla Gelmediklerini Söyledi.

TBMM Çocuk ve Gençlerde Şiddeti Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, Trabzon'u soruşturmak amacıyla gelmediklerini söyledi.

Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimi ile Okullarda Meydana Gelen Olayların Araştırılarak Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Trabzon'daki incelemelerini sürdürüyor.

Başkanlığını AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara'nın yaptığı, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ve CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın üyesi olduğu komisyon, Trabzon Valiliği'nde ildeki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yapan Komisyon Başkanı İncekara, henüz çalışmalarını tamamlamadıklarını, ildeki gerekli inceleme ve araştırmaların ve görüşmelerin ardından bir rapor hazırlayacaklarını ve bu raporu kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Trabzon'u soruşturmak amacıyla gelmediklerinin altını çizen İncekara, yaşanan problemlerin sadece Trabzon'un değil bütün Türkiye'nin problemi olduğunu belirtti. Trabzonlu ailelerin yaşamlarına biraz daha fazla titizlik göstermesi ve çocuklarıyla daha fazla ilgilenmesi gerektiğini vurgulayan İncekara, kentin, üzerindeki tartışmayı en kısa sürede silkelenerek atacağını ve geçmişteki gibi şampiyonlarıyla anılacağını umduğunu kaydetti. İncekara, mevcut problemlerin elbirliğiyle aşılacağını belirterek bunun için her kesimin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesinin şart olduğunu dile getirdi.

Yaklaşık 30 milyon genç nüfusun görmezlikten gelinerek hiçbir politika yapılamayacağını ifade eden İncekara, "Konuşmalarda sürekli 'Şu kadar sayıda psikoloğa ihtiyaç var' gibi sözler beni endişeye düşürüyor. Bu ülkenin artan psikoloğa değil, artan bir dayanışma ruhuna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Biz kendi aramızda bunu çözebiliriz. Bir memleketi daha fazla psikoloğa ihtiyaç hisseder hale getirmek hepimiz için üzüntü verici bir durum" dedi.

İnternet kafelerdeki çocukların zararlı yayınlara ulaşmasıyla ilgili bir sınırlama olduğunu ancak bu ortamlarda başka tehlikelerin de bulunduğuna dikkat çeken İncekara, şunları söyledi:

"İnternet kafelerdeki problem sadece indirilen zararlı yayınlar değil, internet kafelerde yasadışı oyunlar oynatılarak çocukların kumara özendirilmesi ve izletilen filmlerle çocukların şuur altındaki saldırganlığın ön plana çıkarılması problemi vardır. İnternet kafeler bilgiye ulaşma merkezidir. Ama bunlar sadece polisiye tedbirlerle olmaz, herkesin o kafelerin ne kadar çocuklar için kullanıldığını, sosyal gözlemci olarak denetleyip gerekli ihbarı yapması gerekir. Okullarda çocukların dersleri kadar dersaneleri kadar, spor alanları sosyal aktiviteleri çok önemli, bu hassasiyetleri gençlerin de çok gelişmiş. Bütün velilerin çocuklarıyla ilgili sosyal projelerin içinde yer almasını sağlamak lazım. Eğer aile içinde çözemediğimiz problem varsa, kurumların açtığı rehberlik merkezlerine gelip iletişim kurmak zorundayız. Her bireyimiz bir sivil toplum örgütünün üyesi olmak zorunda. Ankara'dan çözmek kolay değil. Trabzon'u Trabzon'dan, İstanbul'u İstanbul'dan çözmek gerekir. Yoksa uzaktan ses hoş gelir, konuşmak da kolay olur. Ben Trabzon'un İstanbul'dan daha fazla problemi var demiyorum. Türkiye'nin problemleri burada da var. Ama çözmek konusunda Trabzonlu'nun zekasıyla bunun altından kalkacağına inanıyorum."

Komisyonun üyeleri daha sonra Trabzon'daki çeşitli lise ve dengi okullarda inceleme ve ziyaretlerine başladı.

(MU-ÖS-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title