Haberler

Tbd'nin Yeni Başkanı Rahmi Aktepe Oldu

Türkiye Bilişim Derneğinde (TBD) bayrak değişimi yapıldı.

Türkiye Bilişim Derneğinde (TBD) bayrak değişimi yapıldı. TBD'nin 31'inci Olağan Genel Kurulunda İlker Tabak, başkanlık görevini Rahmi Aktepe'ye devretti. TBD'nin yeni Genel Başkanı Rahmi Aktepe, " Türkiye'nin gündemi bilişim olsun istiyoruz" dedi.

Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) gerçekleşen genel kurula TBD'nin yeni Genel Başkanı Rahmi Aktepe olurken, oy birliği ile seçilen yeni Yönetim Kurulunda ise Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Emre Alkın, Globalnet Genel Müdürü Ertan Barut, Başar Bilişim Eko Sanayi Dergisi Genel Müdürü Nuray Başar, Fokus Akademi Genel Müdürü Lütfi Özbilen, Vodafone Türkiye Kamu Satış Kıdemli Müdürü Ceyda Süer, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Adem Şahin, Datamind Kurucu Ortağı Hakan Tarhan, Atasay Kuyumculuk Bilgi Sistemleri Direktörü Ahmet Tosunoğlu, ASELSAN Uydu Görev Yükleri Programı Müdürü Ali Yazıcı, SMT Bilgi ve Teknoloji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Yener, Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz ve Hacettepe Teknokent Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız yer aldı. Cumhur Ercan, Vural Rıza İbrişim ve Üveyiz Ünal Zaim Denetleme Kurulunda göreve gelirken, Onur Kurulunda ise Kemal Karakoçak, Selçuk Kavasoğlu, İlker Tabak, Ali Yazıcı ve Mehmet Yılmazer yer aldı.

TBD'nin yeni Genel Başkanı Rahmi Aktepe yaptığı açıklamada, bilişim sektörünün önümüzdeki dönemde daha da ivme kazanacağını söyledi. Türkiye'nin bütün olumsuzluklara karşın sektörde önemli bir ivme yakaladığını dile getiren Aktepe, "Ülke olarak bilim, teknoloji ve özellikle bilişim teknolojisi üretmek zorundayız. Türkiye'nin yükselmesi için, kimseye muhtaç kalmaması için insana yatırım yapmalıyız. Bilim ve bilişim işte tam da burada öncelikli bir rol üstlenmektedir. Buna ek olarak ülkemizin içinde bulunduğu iklimi değiştirmeliyiz. Ülke olarak nerede olduğumuzu görmemiz ve bunun için bugünden yarına değişen kararlar yerine tutarlı, şeffaf ve hesap verebilirlik düzeyi yüksek bir iklim yaratmalıyız. Bütün bunları başarabilmemiz için öncelikli alanlarımız üç ana eksende toplanmalıdır. Birincisi, ülke olarak bir vizyon sahibi olmamız gerekir. İkincisi, bu vizyonu hayata geçirebilmek için çağın gerektirdiği niteliklerle donatılmış nitelikli insan gücünün yaratılması ve üçüncüsü de bilim ve teknolojiyi katma değer oluşturacak şekilde üretime dönüştürebilmektir. Kamu ve özel sektörün yanı sıra STK'lar artık 3'ncü sektör olmuştur. Çünkü biliyoruz ki, gelişmiş demokrasilerde sandıktan sandığa geçen süreçlerin en güçlü halkalarından biriyiz. TBD gibi STK'ların gücü, demokrasinin gücünü ve kalitesini de artırmaktadır" dedi.

"Yerli yazılımda seferberlik başlattık"

BTK Başkanı Dr. Ömer Sayan da genel kurulda yaptığı açış konuşmasında Anadolu'nun uygarlık tarihi boyunca pek çok alanda öncü rolü oynadığını hatırlatarak, bilişim sektöründe yerli ve milli olmanın önemine dikkat çekti. Sayan şöyle konuştu:

"Sekerek gidecek bir ekonomiyi adeta koşarak giden bir ülke ekonomisi haline getirmek bilişimle mümkündür. Ne yazık ki ülkemiz bilişim alanında son zamanlara kadar pazar olarak görülmüştür. Özellikle 4.5 G ihalesi ve yeni anlayışla birlikte yerli yazılımların olması için adeta bir seferberlik başlattık. Eğer bilişimde yerli ve milli olmazsak başta siber güvenlik olmak üzere dışarı bağımlı kalmaya devam ederiz. Türkiye, 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ darbe girişiminde büyük bir badire atlattı ve tehlikeyi birebir yaşadı. BTK olarak 'yeni merkezimizi yılın 365 günü nasıl bilişim merkezi haline getirebiliriz' diye çalışıyoruz. BTK Akademi kurduk ve siber güvenlik, bilişim, kodlama konularında halk eğitim merkezi olacak şekilde planlamalarımızı yaptık. Türk Dil Kurumu (TDK) ile bilişim terimleri sözlüğü için çalışmalarımız var. Hacettepe, ODTÜ ve Bilkent'i 5G test alanı yapıyoruz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Yazıcı Türkiye Aktepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title