Haberler

Taşlıçay'da Sel

Ağrı'nın Taşlıçay İlçesine Bağlı Aşağıdumanlı Köyünde Sağanak Yağış ve Dolu Sonrasında Meydana Gelen Sel, Maddi Hasara Neden Oldu.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Aşağıdumanlı köyünde sağanak yağış ve dolu sonrasında meydana gelen sel, maddi hasara neden oldu.

Öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış yaklaşık 1 saat devam etti. Etkisini arttırarak devam eden yağmur ve dolunun ardından meydana gelen selde, bir ev yıkılırken, 30 ev kullanılmaz hale geldi. Köy muhtarı İsmail Aladağ, can kaybının olmadığı selde ciddi anlamda maddi zararın meydana geldiğini söyledi. Yetkililerin bir an önce köylerine yardımcı olması gerektiğini belirten Aladağ, "Sağanak yağmur ve dolu yağışının ardından sel felaketi yaşadık. 1 vatandaşımızın evi yıkıldı, 30 ev kullanılamaz hale

geldi. Bazı yerlerde telefon direkleri yıkıldı, tüm tarım arazilerimiz sular altında kaldı. Evleri kullanılmayacak durumda olan vatandaşlarımızı köyde iyi durumda olan evlere yerleştirdik'' dedi.

Selin ardından köye gelen İlçe Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı Köye Yönelik Hizmet Birimi'ne ait iş araçları, su kanallarını açarak çalışmalara başladı.

(AG-AKK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title