Haberler

"Tarımda 2023 Perspektifi Harran 2013" Çalıştayı (2)

Şanlıurfa'da, "Tarımda 2023 Perspektifi Harran 2013" çalıştayına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Metin Türker, Şanlıurfa'da Arazi Toplulaştırılması ve TİGH ile Harran Ovası Kapalı Drenaj Projesi...

Şanlıurfa'da, "Tarımda 2023 Perspektifi Harran 2013" çalıştayına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Metin Türker, Şanlıurfa'da Arazi Toplulaştırılması ve TİGH ile Harran Ovası Kapalı Drenaj Projesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Metin Türker, 1995 yılında suyla tanışan Harran topraklarının drenaj ve tuzluluk problemleri yaşadığını ve bu problemlerin giderilmesi için drenaj çalışmaları başlattıklarını söyledi. Türker, "2009 yılında GAP Eylem Planı ile Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalar sonucunda, 211 köyü kapsayan 55 bin hektar alanda 7 proje hazırlandı. Bu projeler içerisinde Harran'a 9 bin kilometre kapalı drenaj sistemi yapıldı. 2014 yılında tamamlanması beklenen çalışmalarımızın sonucunda, Akçakale ve Harran'da 150 bin nüfus bundan yararlanacaktır. Bu projelerin toplam bedeli 157 milyon TL'dir" diye konuştu.

Türker, bu çalışmaların bölgenin sosyoekonomik alanda gelişmesinde çok önemli gelişmeler olduğunu vurguladı.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen ve GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu, STK başkanları, çiftçiler, öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katıldığı çalıştay, daha sonra oturumlar halinde devam etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Harran Üniversitesi Harran Ovası Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title