Haberler

SYDV'de Vali Denetimi…

Güncelleme:

Siirt Valisi Ahmet Aydın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)'nı sabahın erken saatlerinde ziyaret ederek, denetim ve incelemelerde bulundu

Vali Aydın, Sydv' den sorumlu Vali yardımcısı Mustafa pala ve Vakıf Müdürü Mehmet Nesim Barlas ve Vakıf personeli ile görüşerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yapılan yardımlar ve vakıf projeleri ile ilgili geniş bilgi aldı.

EN HAYIRLI YARDIM İNSAN ONURUNA UYGUN YAPILAN YARDIMDIR

Özellikle kış aylarında yakacak yardımı konusunda ihtiyaç sahibi vatandaşların mağdur edilmemesi, vatandaşlarımızın her türlü yardım taleplerinin en kısa zamanda yerine getirilmesi ve yardıma muhtaç kişilerin mutlaka ziyaret edilerek, taleplerin yerinde incelenmesi konusunda ilgililere talimatlarda bulunan Vali Aydın,'Vakfımızca dağıtılan yardımların insan onuruna yakışır şekilde yapıldığını ve hiçbir vatandaşımızın onuru incitmeden yardımların gerçekleştirildiğini, yapılan nakdi yardımların PTT ile yapılan protokol gereği vatandaşlarımızın hesaplarına aktarıldığını diğer ayni yardımlarında vatandaşın evinde teslim edildiğini ve yapılacak toplu yardımlarda da toplu mesaj yöntemi ile önceden vatandaşların bilgilendirildiğini' belirtti.

VAKIF, RİSK ALTINDA YAŞAYAN AİLELERE HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR

Vakıf çalışmaları, projeler ve vatandaşlara yönelik yapılan yardımlar hakkında bilgiler alan Vali Aydın,"Vakfımızda, 84 yabancı uyruklu aile olmak üzere toplamda; 4705 ihtiyaç sahibi ailenin Muhtaçlık dosyası mevcut olup, bu ailelerimize rutin nakdi ve ayni her türlü yardımlar yapılmaktadır. Öte yandan Vakfımızdan: şartlı eğitim yardımından 8.389 kişi, şartlı sağlık yardımından 3.347 kişi, engelli aylığı 1.323, yaşlı aylığı 1.578 kişi, muhtaç asker aile yardım aylığı alan 284 aile, eşi vefat eden 495 bayan ile yaşil kart sahibi 8.353 ailede toplamda 49.823 kişi yeşil kart sağlık yardımından yararlanmaktadır."dedi.

İHTİYAÇ SAHİBİ 27 VATANDAŞIN EVİ ONARILDI. 8 AİLENİN DE EVİ TAMAMLANCAK

Ev Onarımı Projesi kapsamında, Vakfımızca Proje dahilin de 27 ev onarımının tamamlandığını ifade eden vali Aydın,"yapılan 27 konutun onarımlarında 180 bin tl tutarında bir harcama yapılmıştır. Halen 85 bin tl ödenek ile 8 ihtiyaç sahibi ailemizin ev onarımları da devam etmektedir. Ayrıca Vakfımız ve çevre şehircilik il müdürü personelince il merkezinde yapılan incelemelerde, 50 ailenin ev onarım talebi tespit edilmiş, proje ilgili bakanlığa gönderilmiştir." dedi.

İhtiyaç sahibi vatandaşların yaşam standartlarını hedef alan birçok sosyal ve ekonomik içerikli projenin hayata geçirildiğini belirten Vali Aydın,'toplumun dezavantajlı kesimini oluşturan özellikle köyden kente göç etmiş, iş imkânı bulamayan vatandaşlarımız için, ailelerin refah düzeylerini yükseltmeyi hedef alan, genç kızlara ve kadınlara yönelik meslek sahibi olma, toplumun sosyal hayatına katılımı amaç edinerek, eğitimli bir toplum oluşturmayı hedefleyen önemli projelerin hayata geçirildiğini' söyledi.

ADEM VE HALI DOKUMA ATÖLYELERİ YENİ SİTİHDAM KAYNAĞI OLDU

Vali Aydın konuşmasına şöyle devam etti;"Halı Dokuma eğitimi kurslarının yaygınlaştırılması projesine Ekim 2012 tarihinde başlandığını, yapılan çalışmalar ile 11 halı ve 2 kilim atölyesinde 412 kursiyerin istihdam edildiğini ve kendilerine ekonomik desteğin yanı sıra çeşitli eğitimler de verilmektedir. Öte yandan kadınlarımızı ve genç kızlarımızı çeşitli kurslarla meslek sahibi yaparak toplum hayatına daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla 2013 yılında kurulan Aile Destek Merkezi (ADEM)'de 13 kursun açıldığını ve eylül 2013 tarihi itibariyle 750 bayanın aktif olarak kurslara katılmaktadır. Ayrıca yine vakıf bünyesinde "Eğitimin yaygınlaştırılması Projesi",Sağlıklı yaşam ve bilinçli spor Projesi","Şefkatli Gönüller Projesi", "Engelsiz Siirt Projesi", "Tüp bebek projesi" ile ev onarım projesi gibi bir çok sosyal ve ekonomik içerikli projenin uygulandığını" ifade etti.

SOSYAL İÇERİKLİ, EĞİTİM VE İSTİHDAMA YÖNELİK PROJELERE AĞIRLIK VERİLECEK

Sosyal-ekonomik, eğitim ve istihdama yönelik projelerin daha da artırılmasını isteyen Vali Aydın, denetimler sırasında, Vatandaşlarla sohbet ederek, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Yardımlar konusunda tüm personelin özenle davranacağını, yardıma muhtaç her insana devletin sıcaklığını, hoşgörüsünü ve adaletini hissettirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir : M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title