Haberler

Sürülerin kavurucu sıcakta tozlu yolculuğu devam ediyor

Güncelleme:

Sürülerin kavurucu sıcakta tozlu yolculuğu devam ediyor Bitlis'in Tatvan ilçesindeki besicilerin küçükbaş hayvan sürülerini otlamak için Nemrut Dağı eteklerindeki yaylalara götürürken gün batımındaki tozlu yolculuğu güzel görüntüler oluşturuyor.

Sürülerin kavurucu sıcakta tozlu yolculuğu devam ediyor

BİTLİS - Bitlis'in Tatvan ilçesindeki besicilerin küçükbaş hayvan sürülerini otlamak için Nemrut Dağı eteklerindeki yaylalara götürürken gün batımındaki tozlu yolculuğu güzel görüntüler oluşturuyor.

Tatvan ilçesine bağlı Kıyıdüzü köyündeki çobanlar, binlerce koyunu tarlalara ekilen buğdaylara ve ekinlere zarar vermemesi için toprak ve tozla kaplı vadiden götürmek zorunda kalıyor. Her gün binlerce koyunu süt sağımı için sürüler halinde köye getiren çobanlar, süt sağımından sonra gün batımına doğru sönmüş bir volkanik dağ olan Nemrut Dağı eteklerine doğru tozlu yolculuğa başlıyor. Her gün binlerce koyunu süt sağımı için sürüler halinde köye getiren çobanlar, süt sağımından sonra gün batımına doğru sönmüş bir volkanik dağ olan Nemrut Dağı eteklerine doğru 6 kilometrelik tozlu yolculuğa başlıyor. Çobanlar ve koyun sürüleri günde 2 defa Nemrut Dağı'na gidiş geliş yaparak yaklaşık 15 kilometrelik tozlu yolu yürümüş oluyor. Koyun sürülerinin yaylalara götürülüşü gün batımındaki tozlu yolculuğu güzel görüntüler oluşturuyor.

"Kuraklık hayvan yetiştiricilerini etkiledi"

Amatör olarak ta fotoğrafçılıkla uğraştığını ifade eden Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Görevlisi Oktay Subaşı, "Şuan bulun alanda Tatvan'a yakın koyun sürülerinin bulunduğu Kıyıdüzü köyündeyiz. Bu sene daha önceki yıllara nazaran mevsim biraz kurak geçtiği için, önceki yıllara göre çok farklı bir görüntü ile karşı karşıyayız. Daha önceki yıllarda bölge iyi yağmur aldığı için koyun yetiştiricileri buradan çok yüksek verim alıyorlardı. Bu sene maalesef son 2 aydır neredeyse hiç yağmur yağmadı. Yağmur yağmayınca da bitki örtüsü adeta ağustos ayı sonu gibi görüntü veriyor. Bu da buradaki hayvan yetiştiricilerini zannediyorum olumsuz bir şekilde etkilemiş, gördüğümüz manzara bu. Bu gün yine daha önceki yıllarda yaptığımız gibi bu mevsimde koyun sürüsünün fotoğraflarını çekmeye geldik. Daha önceki yıllardaki gözlemlerime göre bu sene hem sürüdeki hayvan sayısında çok ciddi bir azalma var. Hem de civardaki meralarda neredeyse yeşil ot yok denecek kadar az. Bu da bu bölgedeki hayvancılığı bu sene çok etkileyecek gibi. Bu sene kuraklık tehlikesi bu bölgede gördüğüm akdarıyla büyük bir tehlikede" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nemrut Dağı Bitlis Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

Bakmadan Geçme

İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300 Berkant Göktan kimdir? Berkant Göktan hangi takımlarda oynadı, Galatasaray'da oynadı mı? #9917
Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title