Haberler

Kanlı Saldırının Yapıldığı Yere Flamalar Asıldı, Oyuncaklar Bırakıldı

Güncelleme:

Suruç'ta patlamanın meydana geldiği alan temizlenerek Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun flamaları asıldı. Kobani'ye götürülemeyen oyuncaklar alana bırakıldı.

Yeniden inşa çalışmalarına katılmak için Kobani'ye geçmek üzere Suruç'a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin açıklama yaptığı esnada bombalı patlamanın yaşandığı Amara Kültür ve Sanat Merkezi girişine siyah bez asıldı. Patlamanın gerçekleştiği kültür merkezinin bahçesi güvenlik şeridiyle çevrilirken, bahçeye çok sayıda SGDF bayrağı ve flamaları bırakıldı.

KOBANİ'YE GÖTÜREMEDİKLERİ OYUNCAKLAR BIRAKILDI

Terör saldırısının meydana geldiği Suruç Belediyesi'ne ait Amara Kültür Merkezi görevlilerce temizlendi. Patlamanın meydana geldiği alana SGDF'ye ait flamalar yerleştirildi. Kobani'nin yeniden inşası için çalışmalara katılmak için yola çıktıkları yolda hayatını kaybeden gençlerin çocuklar için taşıdıkları oyuncak ve kitaplar da bölgeye bırakıldı.

TAZİYELERİ KABUL EDECEKLER

SGDF üyelerinin 5 gün boyunca bu alanda taziyeleri kabul edecekleri öğrenildi.

ARANARAK İÇERİ ALINIYORLAR

Olay yerine gelen vatandaşlar, kültür merkezi girişinde bulunan zabıta personelince aranarak içeriye alınıyor.

KIRILAN CAMLAR ONARILIYOR

Patlamanın etkisiyle çevredeki iş yerlerinin kırılan camları da esnaf tarafından onarılmaya başlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kobani Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title