Haberler

Suriyeli Ailenin Örnek Davranışı

Suriye’deki savaştan kaçarak Malatya’ya yaşamaya başlayan 38 yaşındaki Abbas Taha, hayırsever bir vatandaşın kendisine verdiği elbiseden çıkan 6 adet bileziği sahibine teslim etti.

Suriye'deki savaştan kaçarak Malatya'ya yaşamaya başlayan 38 yaşındaki Abbas Taha, hayırsever bir vatandaşın kendisine verdiği elbiseden çıkan 6 adet bileziği sahibine teslim etti.

Malatya'da bir süre önce vefat eden 79 yaşındaki Ahmet Eserçelik'in evdeki eşyalarını çocukları Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey Mahallesi'nde yaşayan Suriyeli aileye verdi. 3 yıl önce Suriye'nin Halep kentinden Malatya'ya yerleşen Abbas Taha giyim malzemelerinin içerisinde 6 adet altın bilezik gördü. Kirada yaşayan ve işsiz olan Abbas Taha ise hemen yardımları kendisine ulaştıran gazeteci-yazar Alişan Hayırlı'ya bilgi vererek altınların elbise içerisinde unutulmuş olduğunu belirterek sahibine teslim etmek istediğini söyledi.

Bu davranışı karşısında oldukça duygulandığını belirten Alişan Hayırlı ise eşyaları Suriyeli ailelere veren Eserçelik ailesine ulaşarak konuyu iletti. Gündüzbey'de buldukları altınları sahibine teslim eden Abbas Taha, "Bizler savaştan kaçıp geldik, bunlara muhtaç değiliz. Her şeyimiz Suriye'de vardı, herkes altınlarını, eşyalarını bırakarak buralara kaçtı" diye konuştu.

Vefat eden Ahmet Eserçelik'in akrabası Savaş Özbey ise yaşadığı bu durum karşısında çok duygulandığını ifade ederek, "Bu insanlar savaştan kaçmışlar. Ekmeğe muhtaç insanlar, inanın bu davranışları bizleri çok duygulandırdı" şeklinde konuştu. Özbey, ayrıca altınları aileye ulaştıracağını belirterek Abbas Taha'nın ailesine altınları bozdurarak yardımda bulunacaklarını söyledi.

Gazeteci Alişan Hayırlı ise Gündüzbey'deki Suriyeli sığınmacılar için yardım organizasyonu yaptıklarını belirterek Eserçelik ailesinin de sosyal medya üzerinden kendileri ile irtibata geçtiğini ve ikinci el eşyaları Suriyeliler vermek istediklerini söyledi. Hayırlı, tüm imkansızlıklarına rağmen Suriyeli ailenin bu davranışından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, bu örnek davranışından dolayı Abbas Taha'ya teşekkür etti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gündüzbey Malatya Alişan Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title