Haberler

Suriye'den Yeni Savaş Suçu Fotoğrafları Gelirse Yayınlamayabiliriz"

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk: "Suriye'de yaşanan iç savaşa dair AA tarafından yayınlanan rejim güçlerinin savaş suçu belgesi niteliğindeki fotoğrafların devamı gelmesi halinde, içerisinden ya bir tanesini yayınlamayı ya da hiçbirini yayınlamamayı düşünüyoruz" "Çünkü bu kadar fazla.

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Suriye'de yaşanan iç savaşa dair AA tarafından yayınlanan rejim güçlerinin savaş suçu belgesi niteliğindeki fotoğrafların devamı gelmesi halinde, içerisinden ya bir tanesini yayınlayacaklarını ya da hiçbirini yayınlamayacaklarını belirterek, "Çünkü bu kadar fazla yayınlarsanız etki gücü kalmaz, olağanlaşır" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) "Biz Bize Toplantıları"nın ilki, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

MÜSİAD üyelerine "Medyada Algı Yönetimi" başlıklı bir sunum yapan Öztürk, son dönemde algı yönetimi konusuna sıklıkla rastlanıldığına işaret ederek, bir haberde verilmek istenen asıl mesaj ile o haberden anlaşılan arasında fark olduğuna dikkati çekti.

Bir haberi geç vermenin bile başlı başına bir manipülasyon olduğunu vurgulayan Öztürk, "Haber, aslında körlerin fili tanımlaması hikayesine benzer. Görülen şey filin bir ayağı, kulağı ya da hortumudur. Medyada o filin hepsi gösterilmiyor. Halbuki o hortum diye görünen aslında bir fil ve o fil züccaciyeci dükkanına girecek" diye konuştu.

Medyanın insanların algısıyla ilgilendiğini ve bir olayın, görülmesini istediği kadarını sunduğunu ifade eden Öztürk, haberin güvenliği için farklı kaynaklardan takibinin yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Bugün sosyal medyada algıları etkilemenin ve değiştirmenin çok daha kolay olduğunu belirten Öztürk, bir haberde fotoğrafın tamamına bakmanın şart olduğunu, aksi takdirde olayın gerçekliğinin anlaşılamayacağını dile getirdi.

"AFP, 'Bu fotoğrafları siz nasıl alabiliyorsunuz da biz alamıyoruz?' diye sordu"

Suriye'de yaşanan iç savaşa dair AA tarafından yayınlanan rejim güçlerinin savaş suçu belgesi niteliğindeki fotoğraflara ilişkin bir soru üzerine Öztürk, söz konusu raporun ve fotoğrafların insanlığa karşı işlenmiş bir suç kapsamında önemli bir haber değeri taşıdığını kaydetti.

Öztürk, Agence France Presse'in (AFP) Fotoğraf Editörü'nün AA'nın Fotoğraf Editörünü arayarak, şaşkınlık içinde 'Bu fotoğrafları siz nasıl alabiliyorsunuz da biz alamıyoruz?' diye sorduğunu aktardı.

Dünyada bu fotoğrafları yayınlayan ilk ajans olduklarını ve bu olayın AA'nın marka değerini etkilediğini dile getiren Öztürk, "Hala da yankıları bütün dünyada sürüyor. 'Cenevre-2 sürecini etkilemesi için son dakikada yayınlandı' deniyor. Olabilir, bir şekilde katliamlar dursun diye etkilemesini de isteriz" diye konuştu.

Kemal Öztürk, Suriye'ye dair söz konusu fotoğraflarının devamı gelmesi halinde, içerisinden ya bir tanesini yayınlayacaklarını ya da hiçbirini yayınlamayacaklarını belirterek, "Çünkü bu kadar fazla yayınlarsanız etki gücü kalmaz, olağanlaşır. Fotoğrafın bir süre sonra bir kağıt parçasına dönüşebilme tehlikesi var. 'Bunun ışığı kötü, kadrajı bozuk' diyebilirsiniz bir süre sonra, ki birçok medyada durum böyle maalesef. Çok yayınlayınca çok etkili olur kanaatinde değiliz. O yüzden gelse de üzerinde düşüneceğiz" açıklamasını yaptı.

"Anadolu Ajansı var diye artık yalan haber yapamayacaklar"

Gezi olaylarıyla ilgili medyada yer alan manipülasyonlardan örnekler veren Öztürk, "Anadolu Ajansı var diye artık yalan haber yapamayacak bir kısmı. Ortadoğu artık istedikleri gibi at koşturacakları bir meydan değil" dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise, medya ve ajans yönetiminin, insanlar üzerinde nelere muktedir olduğunun görüldüğünü belirterek, AA'nın bu dönem içerisinde çok güzel çalışmalar yaptığını söyledi.

Konuşmaların ardından, MÜSİAD Üye İlişkileri Komisyonu Başkanı Abdussamed Temel tarafından Kemal Öztürk'e, kendisi adına MÜSİAD ormanında dikilen ağaçların belgesi takdim edildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Kemal Öztürk Suriye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Bakmadan Geçme

Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title