Haberler

Sürat Teknesiyle 'Dondurma' Servisi

Antalya'nın Demre İlçesi'nde çiftçilik yapan 47 yaşındaki Ali Bilgin, tekneleriyle tura çıkan turistlere dondurma servisi yapıyor.

Antalya'nın Demre İlçesi'nde çiftçilik yapan 47 yaşındaki Ali Bilgin, tekneleriyle tura çıkan turistlere dondurma servisi yapıyor. Tatilcileri deniz ortasında ayaklarına sürat motoruyla gelen dondurmayla serinliyor.

Yağmurlu ve serin sonbahar aylarına girilmesine rağmen, tatil merkezi Antalya'da hava sıcaklığı 35, deniz suyu sıcaklığı ise 27 derece. Yazın bitmediği Antalya'da, yerli ve yabacı tatilciler sıcak kumlarda güneşin ve denizin keyfini çıkarıyor. Tatilciler, yat ve tur tekneleriyle mavi tura çıkarak tatillerini renklendiriyor. Tatil cenneti Antalya'da, girişimciler her fırsatı paraya dönüştürüyor. Demre'de çiftçilik yapan Ali Bilgin, deniz ortasındaki tatilcilere sürat motoruyla dondurma servisi yaparak, onları serinletiyor. Yaz boyunca Kekova bölgesindeki koylardan ayrılmayan Ali Bilgin, sürat teknesindeki derin dondurucuyla dondurma satıyor.

TEKNELERİ TEK TEK DOLAŞIYOR

Demre'deki evinden her sabah saat 10.30'dan çıkarak Çayağzı Limanı'ndan denize açılan Bilgin, bir yandan deniz keyfi yapıyor bir yandan da teknelere servis yapıyor. Çayağzı Limanı'ndan başlayarak tekneleri tek tek dolaşan Bilgin, faklı dillerde 'dondurma' diye bağırarak müşteri arıyor. 16 yıldır aralıksız dondurma satışı yapan Bilgin, akşam saatlerine kadar her koya girmeye, her tekneyi ziyaret etmeye çalışıyor. Denizdeki dondurma satışı, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

TURİSTLER ÇOK MEMNUN

Yaz boyunca dondurma satarak para kazanan Ali Blgin, 16 yıldır tekneyle satış yaptığını söyledi. Yaptığı işin turistlerin çok ilgisini çektiğini anlatan Bilgin, "Yanına yaklaştığım her teknedeki turistler mutlaka fotoğraf çekiyor. Bir dahaki gelişlerinde ise çektikleri fotoğrafları bana gösteriyorlar. Ülkelerinde de arkadaşlarına tekneyle dondurma sattığımızı anlatıyorlar" dedi.

ASIL İŞİ ÇİFTÇİLİK

Demre'de seracılık yaptığını da anlatan Bilgin, asıl işinin ise çiftçilik olduğunu kaydetti. Yaz döneminde seraya ara verildiği için ek iş olarak dondurma sattığını vurgulayan Bilgin, "Denizde olmak keyifli. Farklı insanlarla tanışıyor ve konuşuyorum. Yaşadıkları yerler ve kültürleri hakkında onlardan bir şeyler öğreniyorum. Bu da bana keyif veriyor. Bir yandan satış yaparken diğer yandan denizde keyifli vakit geçiriyorum" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Bilgin Antalya Demre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title