Haberler

Süleyman Demirel Sakarya'da...(2)

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Kullandığı Usulün Yanlış Olduğunu Söyleyerek, Cumhurbaşkanını Halkın Seçmesi Gerektiğini İfade Etti.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde kullandığı usulün yanlış olduğunu söyleyerek, cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini ifade etti.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak'ı makamında ziyaret eden Süleyman Demirel, burada önce brifing aldı, ardından da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığıyla ilgili yaşanan tartışmalarla ilgili konuşan Demirel, "Burası hukuk devleti, Anayasa devleti nizam ve usulü var. Merak etmeyin, Türkiye Cumhurbaşkansız kalmaz, seçilir" dedi.

Meclis eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk'un, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olamayacağı yönündeki açıklamaları sorulan Demirel, "Onun açıklamaları, benim ilgi saham dışında. Ben kişisel söz etme durumunda değilim. Benim bilgim dahilinde değil onlar zaten. Ama ben meseleye Türkiye'nin genel nizamı bakımından bakarım" şeklinde konuştu.

Türkiye'de 83 yıl içinde 11. defa cumhurbaşkanı seçimi yapılacağını ifade eden Demirel, "Türkiye'nin 59. hükümeti var, 11 cumhurbaşkanı var. Sonra cumhurbaşkanlığı çok önemli bir makam. 70 milyonluk Türkiye'nin cumhurbaşkanı seçilirken, bir takım tartışmaların yapılması gayet doğal. Bir de Türkiye'nin kullandığı usul yanlış. Eskimiş usuldür. Yani, cumhurbaşkanını halk seçerse, bu tartışmaların hiçbiri olmaz. Bana göre cumhurbaşkanını seçmek halkın hakkıdır. Bunu niye halkın kullanmasına müsaade etmiyorlar, anlamak mümkün değil. Bu sayede hiçbir tartışmaya gerek olmaz. Gidersiniz halk seçer halkın dediği olur. Yani halkın sözü son sözdür, bütün tartışmalar biter. Kim istiyorsa çıkar halkın yanına. Şöyleydi, böyleydi gibi şeylerden kurtulur" diye konuştu.

Muhalefet partilerinin Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmemesi için başka mercileri tercih etmesiyle ilgili soruya ise Demirel, "Muhalefetin kanunsuz bir şey yapacağına kani değilim. Kanunlar dahilinde ise muhalefetin görevidir bu. Bir takım düşünceler ortaya koymak muhalefetin görevidir. Muhalifsiz bir demokrasi olmaz" şeklinde yanıt verdi.

(İÇ-AK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title