Haberler

Suikastçı Polis Arkasında Not Bırakmış: ABD ve Rusya'nın Sonu Yakın

Güncelleme:

Rus elçi Karlov'un katili Mevlüt Altıntaş'ın arkasında bir not bıraktığı ve notta "ABD ve Rusya'nın sonu yakındır. Artık kıyam vaktidir." yazdığı ortaya çıktı.

Rus elçi Karlov'un katili Mevlüt Altıntaş'ın arkasında bir not bıraktığı tespit edildi. Notta "ABD ve Rusya'nın sonu yakındır. Artık kıyam vaktidir" yazdığı öğrenildi. Tamamen dikkatleri başka yöne çevirme amaçlı hazırlandığı değerlendirilen notta Altıntaş'ın Arap aksanı ile "Allahu Akbar" diye yazması çelişkili bulundu.

"ABD VE RUSYA'NIN SONU YAKIN"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Karlov'un katili Mevlüt Mert Altıntaş'ın, arkasında bir not bıraktığı tespit edildi. Tamamen dikkatleri başka yöne çevirme amaçlı hazırlandığı değerlendirilen notta, Aydın doğumlu Altıntaş'ın Arap aksanı ile "Allahu Akbar" diye yazması çelişkili bulundu. Eylemin "Allah'ın kelamını yükseltmek" amaçlı yapıldığı vurgulanan notta, İslama karşı açılan en vahşi Haçlı savaşının yaşandığından bahsedildi. Notta, "ABD ve Rusya'nın sonu yakındır. Artık kıyam vaktidir. Beldelerimizde güveni hissetmedikçe sizler beldelerinizde güvende olmayacaksınız" denildi.

TEK DİNİ İÇERİKLİ KİTAP BULUNDU

Saldırganın kaldığı evde yapılan mizansen notla sınırlı olmadığı belirlendi. Arap asıllı bir yazarın kitabı ve not dışında ciddi bir bulguya rastlanılmadığı ileri sürüldü. Bulunan tek dini içerikli kitapla saldırganın radikalleşmesinin mümkün olmayacağı, bunun ancak saldırının arkasındaki güçleri gizlemek amaçlı kurgulanarak evde bulundurulduğu üzerinde duruluyor. (Kaynak: Star)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mert Altıntaş Rusya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title