Haberler

Subaylık Hayali Fetö'nün Baskılarına Takıldı

Kara Harp Okulundan üçüncü sınıfta ayrılmak zorunda kalan Cumali Neşeliler, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu komutanların "eğitim" adı altında yaptığı fiziki ve psikolojik baskılar nedeniyle yaşadığı zor günleri unutamıyor.

ÖMER YILDIZ - Kara Harp Okulundan üçüncü sınıfta ayrılmak zorunda kalan Cumali Neşeliler, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu komutanların "eğitim" adı altında yaptığı fiziki ve psikolojik baskılar nedeniyle yaşadığı zor günleri unutamıyor.

Kuleli Askeri Lisesini bitirdikten sonra Kara Harp Okulunu kazanan 27 yaşındaki Cumali Neşeliler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerliğin çocukluk hayali olduğunu, dönem yüzüğünü halen sakladığını söyledi.

Subay olma hayallerinin FETÖ'cü komutanların işkenceye varan baskıları nedeniyle yarıda kaldığını belirten Neşeliler, okuldan ayrılmasının ardından geçiş yaptığı İskenderun Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden geçen yıl mezun olduğunu bildirdi.

Kara Harp Okulunda başlamak için intibak eğitiminin tamamlanması gerektiğini ifade eden Neşeliler, FETÖ ile ilişkili olduğu belirlenen komutanların baskısını burada görmeye başladığını anlattı.

Yaşadığı zor günlerin nedenini şimdi daha iyi anladığına işaret eden Neşeliler, şöyle konuştu:

"Bazı öğrencilere ayrıcalıklı davranılırken, biz 'eğitim' adı altında işkenceyi andıran uygulamaya maruz kaldık. İntibak kampı süresince kaldığımız çadırlar defalarca kasıtlı olarak yıkıldı. Gecenin bir yarısı sıraya dizdikleri arkadaşlarımızı ıslatıp kafalarına sopalarla vuruyorlardı. Bunlar artık bu işkenceleri fantezi boyutuna getirmişlerdi. Bir arkadaşım eğitim süresince gördüğü işkence ve korkuları nedeniyle kekeme oldu. Tekmil verirken adını ve soyadını söylemiyordu. Bize su vermiyorlar, uyku uyutmuyorlardı. Saatlerce süründürüyorlardı."

"Bazı öğrencilerde sınav soruları vardı"

İntibak eğitimini tamamlamasına rağmen baskıların okulda sürdüğünü dile getiren Neşeliler, "Kara Harp Okulundaki eğitim boyunca diğer öğrencilerden ayrı tutuluyorduk. 'Senden adam olmaz', 'Senden subay olmaz' denilerek psikolojik baskı yapılıyordu." dedi.

Derslerde başarı sağlayamamaları için sınav döneminde yasak olmasına rağmen kendilerine idari işler yaptırıldığını bildiren Neşeliler, şunları kaydetti:

"Bazı öğrencilerin kitap ve defterlerinin arasında ders sınavının soruları çıkıyordu. Biz o dönemde tam anlayamıyorduk ne olduğunu. Eğitimdeki baskıları geçtikten sonra, bu kez bizi ders notlarımızla yıldırmaya çalışıyorlardı. Sınav sorularımızın cevaplarının değiştirildiğini fark ettiğimiz için göz kalemi ve tükenmez kalem kullanıyorduk. Bunu yapınca ceza aldık. O dönemdeki takım komutanım, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklandı. Bana 'Bu devletin bekası için senin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılman lazım' sözünü çok sık kullanırdı. Ama şunu gördük ki onların bahsettiği devlet çok farklıymış. 15 Temmuz gecesi bunu fark ettik. Bu adamların cezalarını sonuna kadar çekmelerini istiyoruz."

Neşeliler, "Türk Silahlı Kuvvetlerinden Atılan ve Ayrılan Askeri Öğrenciler Platformu" olarak, o dönem kendilerine baskı ve işkence yaparak ordudan ayrılmalarına yol açan subaylar hakkındaki davalara müdahil olmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

İskenderun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title