Haberler

Doğanşehir'de kar yağışı etkili oldu

Güncelleme:

Darende ilçesinde dün gece başlayan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan araçlar polis ve karayollarının ekiplerince kurtarıldı.

Darende ilçesinde dün gece başlayan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan araçlar polis ve karayollarının ekiplerince kurtarıldı.

İlçenin yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde etkili olan kar ve tipi, D-300 kara yolunun kapanmasına neden oldu.

Karayolları Kayseri 6. Bölge Müdürlüğü ve Bölgede Trafik İstasyon Amirliği ekipleri mahsur kalan araçları yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu bulundukları yerden kurtardı.

Yaklaşık 2 saat trafiğe kapatılan yol, tipinin dinmesi ve kardan kapanan yolların uzun uğraşlar sonucu açmasıyla açıldı.

Öte yandan Doğanşehir ilçesinde polis ekiplerince yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği uygulaması kapsamında denetimler yapıldı.

Doğanşehir İlçe Emniyet Amirliğine bağlı trafik ekiplerince Malatya Caddesi güzergahında yapılan uygulamada ticari araçlarda kış lastiği olup olmadığı denetlendi. Kış lastiği olan araçlarda ise diş derinlikleri ölçüldü.

Kış şartlarının etkisini gösterdiği bölgede sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda bilgilendiren ekipler, güvenli sürüş ve seyahat için kış lastiğinin önemine dikkati çekti.

Ekipler, araçlarda çekme halatı, zincir seti, ilk yardım çantası ve trafik ikaz işareti gibi ekipmanları bulundurmaları için sürücüleri uyardı.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Hisarcık Abana Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title