Haberler

Siz Hiç Menekşeli Çikolata Yediniz Mi?

Güncelleme:

Marie Antoinette Chocolatier, En Kaliteli Kakao Çekirdekleriyle Günlük Hazırladığı Koleksiyonuyla Gerçek El Yapımı Çikolata Deneyimi Yaşatıyor

Altın çilekli çikolata 'aşk meyvesi', yaban kirazlı çikolata, rengarenk trüfler ve menekşeli çikolata... Çikolata tutkunlarının rüyaları süsleyen tatlar Marie Antoinette Chocolatier'in Nişantaşı'ndaki butiğinde!

El yapımı çikolatayı, 18. yüzyıl stiliyle birleştiren gerçek bir gurme noktası olan butikte birbirinden farklı ve özel lezzetlerdeki çikolatalar, özel üretim kutularında pırlanta zarafetinde sunuluyor.

Hiçbir katkı maddesi ve koruyucu kullanılmadan günlük olarak hazırlanan çikolatalar kakaosundan süsleme malzemelerine dek özenle hazırlanıyor. Hammaddesi Belçika'dan gelen çikolataların meyve özleri ve süslemeleri ise Paris'ten alınıyor.

Rojda ve Ruken Demirer'in lezzetli fikri Marie Antoinette Chocolatier

Rojda ve Ruken Demirer'in lezzetli fikri "Marie Antoinette Chocolatier", el yapımı çikolatada İstanbul'un en iyisi olma iddiasını taşıyor. Ünü yurt dışına yayılan butik marka, Marie Antoinette'in vatanı Viyana ve Londra'da da şubeler açmayı planlıyor.

Marie Antoinette'te yaklaşık 20 çeşit el yapımı çikolata var. Bunlar arasından en çok sevilenleri ise aşk meyvesi (altın çilekli çikolata), yaban kirazlı çikolata, menekşeli çikolata, trüfler, kestaneli çikolatalar, melek şeklindeki çikolatalar, bitter çikolataya batırılmış portakal dilimleri ve frambuazlı çikolatalar…

Hiçbir katkı maddesi ve koruyucu kullanmadan günlük olarak hazırlanan el yapımı çikolataların hammaddesi Belçika'dan geliyor. Buna Paris'ten gelen meyve özleri ve süslemeler ekleniyor. Marie Antoinette Chocolatier'de başta Ekvator olmak üzere Venezuela, Costarica, Peru gibi tropik yağmur alan bölgelerde yetişen Theobrama Cacao ağacından özenle seçilmiş çekirdekler kullanılıyor.

En lezzetli kitaplar!

Marie Antoinette'in birer mücevher kadar süslü çikolataları, kitap şeklinde son derece şık ve orijinal kutuların içerisinde sunuluyor. En özel kutu ise açık mavi renkli ve altın varaklı kutu. El yapımı olan ve ipek kumaşlar kullanılarak 15 günde üretilen bu kutuların tasarımında Marie Antoinette döneminden esinlenilmiş. Kutu fiyatları 45–195 TL arasında değişiyor.

Ekmek yoksa "Marie Antoinette" yiyin!

Butik, zarif dekorasyonu ile ziyaretçilerini 1800'lü yıllar Fransasına yolculuğa çıkarıyor. Camla kaplı çekmecelerin içinde sergilenen çikolatalar sunumuyla da mücevher etkisi yaratıyor. Koleksiyonun en çarpıcı parçası ise yapımı 16 saat süren Marie Antoinette şeklindeki çikolatalar. Ekmek bulamazsanız keyifle Marie Antoinette'i yiyebilirsiniz!

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title