Haberler

Sivas'ta Tertip Komitesinden '2 Temmuz' Çağrısı

Sivas'ta tertip komitesinden '2 Temmuz' çağrısı PİR Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Hidayet Yıldırım, tüm halkı 2 Temmuz Perşembe günü kentte yapılacak anma etkinliklerine davet ederek, kamulaştırılarak Sivas Bilim ve Kültür Merkezi olarak kullanılan eski Madımak Oteli binasının utanç müzesi yapılmasını istediklerini söyledi.

Sivas'ta tertip komitesinden '2 Temmuz' çağrısı

PİR Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Hidayet Yıldırım, tüm halkı 2 Temmuz Perşembe günü kentte yapılacak anma etkinliklerine davet ederek, kamulaştırılarak Sivas Bilim ve Kültür Merkezi olarak kullanılan eski Madımak Oteli binasının utanç müzesi yapılmasını istediklerini söyledi.

Sivas Olayları'nın 22'nci yıldönümü nedeniyle tertip komitesi kent meydanında basın açıklaması yaptı. Burada toplanan 20 kişilik grup, 'Madımak Utanç Müzesi Olacak' yazılı pankart açtı. Tertip komitesi adına basın açıklaması yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Hidayet Yıldırım, olayda yaşamını yitirenlerin çeşitli etkinliklerle anılacağını ifade ederek, "2 Temmuz Madımak katliamının 22'nci yıl döneminde yüreğimiz bir kez daha acı ve kederle boğulmaktadır. Madımak'ta yaşanan acılar Türkiye ve dünya halklarının ortak acılarıdır ve insanlık tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. Alevi toplumu ve Alevi kurumları olarak taleplerimiz açık ve nettir. Alevi toplumunun taleplerini demokrasi, hukuk ve adalet bağlamında tanımanızın ve kabul etmenizin ilk ve önemli ölçüsü, Madımak Oteli'ni utanç müzesi yapmaktır. Utanç müzesini, katliamda katledilenlerin aileleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ne teslim etmektir" dedi.

Halkı perşembe günü yapılacak etkinliklere davet eden Yıldırım, "İnancı, kimliği, kültürü, dili ne olursa olsun Madımak Oteli'nde gerici ırkçıların devletin gözü önünde yaptığı bu katliam insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Zaman aşımını tanımıyoruz, perde arkasındaki suçlular yakalanıp bağımsız yargı önüne çıkarılmadır. Madımak halen yanıyor, 'Madımak utanç müzesi olmalıdır' diyoruz. 2 Temmuz gününde Sivas'ta Madımak utanç müzesi önünde olmak insani bir görev, vicdani bir sorumluluktur. 'Katliamlara karşıyım' diyen kurum ve kişileri Madımak utanç müzesi önünde buluşmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pir Sultan Abdal Sivas Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500

Yorumlar (1)

Burak can:

Sizi boş adamlar sizi. İşsiz güçsüz insanlar, olay ile uzaktan yakından bağlantısı olmayanlar çıkıyor ortaya laf atıyor protesto ediyor 23 sene olmuş hâlen müze yapılsın diyorlar. İsteğiniz olmadı mı otel kapandı yerine bilim ve sanat merkezi olmadı mı?Daha neyin tribi bunlar, tiplere bak şunların, bugun ne yapsak diye canı sıkılan insanlar. Yeter artık Sivas''ı karaladığınız sizin yüzünüzden esnaf hepenk kapatıyor 2 temmuzda 23 yıldır!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title