Haberler

Silvan'da Düdüklü Tencere İçerisine Tuzaklanmış Patlayıcı Bulundu

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi kırsalında faaliyet yürüten teröristleri etkisiz hale getirmek ve barınaklarını imha etmek amacıyla 19 Temmuz'da başlatılan operasyon bugün sona erdi.

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi kırsalında faaliyet yürüten teröristleri etkisiz hale getirmek ve barınaklarını imha etmek amacıyla 19 Temmuz'da başlatılan operasyon bugün sona erdi. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, düdüklü tencere içerisine tuzaklanmış halde bulunan 10 kilo patlayıcı imha edildi.

Silvan İlçesi'nde 19 Temmuz'da başlayan ve sona eren operasyonla ilgili Diyarbakır Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, "Silvan İlçesi Kuzeybatısındaki dağlık ve kırsal alanda faaliyet yürüten ve bu bölgede bulunan yerleşim yerlerinde barınan bölücü terör örgütü mensupları ile işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan ve el yapımı patlayıcı imal edildiği değerlendirilen sığınak ve barınak alanlarını imha etmek maksadıyla 19 Temmuz 2017 Çarşamba günü başlayan Şehit J.Asb.Kd.Çvş. Metin UYSAL -47 Özel Birlik Operasyonu başarıyla tamamlanmıştır. Teröristle mücadele kapsamında, 20 Temmuz 2017 günü yapılan arazi aramasında; Silvan İlçesi Dolapdere İsimsiz Tepe mevkiinde 2 adet düdüklü tencere içine hazırlanmış 10 kilogram ağırlığında amonyum nitrat ve şeker karışımı ile güçlendirilmiş 2 ayrı el yapımı patlayıcı düzeneği, 20 metre kablo ve 8 adet büyük boy pil tespit edilmiş olup, delil olabilecek bulgular muhafaza altına alınmış, anılan mayın/el yapımı patlayıcı düzenekleri Cumhuriyet Savcılığı talimatı doğrultusunda patlayıcı madde imha timi tarafından emniyetli bir şekilde tahrip edilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

- Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Silvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
title