Haberler

SGK ve BAĞKUR Emeklilerine 2024 Yılında Yüzde 49.25 Zam Yapılacak

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenleme ile SGK ve BAĞKUR emeklilerinin maaşlarına 2024 yılının ilk altı ayında yüzde 49.25 zam yapılması öngörülüyor. Bu düzenleme ile emeklilerin zam oranı memur ve memur emeklileriyle aynı düzeye çıkarılmış olacak.

SGK ve BAĞKUR emeklilerinin maaşlarına 2024 yılının ilk altı ayında yüzde 49.25 zam yapılmasını öngören düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülüyor. Teklifin 7. SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2024 yılının ilk altı ayı için yüzde 37,57 artışa yüzde 5 daha zam verilerek yüzde 42.57'ye çıkarılmasını öngören düzenlemede değişiklik yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları doğrultusunda maddede önergeyle yapılan değişiklikle SGK ve BAĞKUR emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranı yüzde 49.25'e çıkarıldı. AKP ve CHP tarafından verilen iki ayrı önerge birleştirilerek görüşüldü ve kabul edildi.

Yapılan düzenlemeyle, SGK  ve BAĞKUR emeklilerine yapılacak altı aylık zam oranı memur ve memur emeklileriyle aynı düzeye çıkarılmış oldu. Zamlar ocak ayından itibaren geçerli olacak.

Kaynak: ANKA / Güncel

Tbmm Genel Kurulu Memur Zam Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title