Haberler

Şerafettin Elçi'nin Ailesi Başbakan İçin Deve Kesecek

Güncelleme:

Şırnak Havaalanına ismi verilen Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi'nin ailesi, Başbakan Erdoğan'ı deve keserek karşılayacak.

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Havaalanı'na ismi verilen, geçen yıl yaşamını yitiren eski Bayındırlık bakanlardan, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi'nin ailesini uçağına davet etti. Ancak uçak İstanbul'dan kalkacağı için aile bireyleri Ulaştırma Bakanlığı'nca tahsis edilen uçakla Şırnak'a gidecek.

BAŞBAKAN İÇİN DEVE KESECEKLER

Elçi ailesi ise, Başbakan onuruna havaalanı açılışında deve kurban edecek. Havaalanı açılışına BDP ve Elçi'nin Genel Başkanı olduğu KADEP Katılımcı Demokrasi Partisi davet edilmezken, BDP'nin yerel teşkilatlarının açılışa katılacağı öğrenildi.

Elçi'nin yeğeni Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Erdoğan için deve siparişi verdiklerini ve havaalanı açılışında kurban edileceğini söyledi.

"ELÇİ'NİN ADINA YAKIŞAN BİR KARŞILAMA OLACAK"

Elçi, "Sayın Başbakan'ın vefası bize onur verdi. Şerafettin Elçi isminin verilmesi sadece bizi değil tüm bölgeyi mutlu etti. Çözüm sürecindeki en önemli adımlardan biri oldu. Sayın Elçi'nin adına yakışan karşılama yapılacak" dedi.

"DEVEYİ ÖZEL KASABI İLE BİRLİKTE GETİRECEĞİZ"

Heja Elçi ise, bölgede sembolik önemi olduğu için deve kurban edilmesini uygun bulduklarını belirterek, "Sayın Başbakan'ın bu ritüelleri kabul etmediğini biliyorum. Bu insani ve medeni bir şey değil. Deveyi havaalanına özel kasabı ile birlikte getireceğiz. Devenin kameraların önünde kesilmesi normal bir şey değil. Deve alana getirilir sonra kasaphaneye götürülüp kesilir" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Şerafettin Elçi Diyarbakır Şırnak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title