Haberler

Şemdinli'de Elektrik Sıkıntısı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne Bağlı Derecik Beldesi'nde Olumsuz Hava Şartları Sebebiyle Yaşanan Elektrik Kesintisi, Jandarmanın Helikopter Desteğiyle Giderilmeye Çalışılıyor.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'nde olumsuz hava şartları sebebiyle yaşanan elektrik kesintisi, jandarmanın helikopter desteğiyle giderilmeye çalışılıyor.

İlçe merkezine 70 kilometre uzaklıkta ve Irak sınırında bulunan Derecik Deldesi ile bağlı 12 köy ve 8 mezraya yaklaşık 8 gündür elektrik verilemiyor. Yoğun kar yağışı sebebiyle yolların ulaşıma kapalı olması sonucu TEDAŞ Şemdinli İşletme Şefliği, beldeye elektrik vermek için harekete geçti. Şemdinli Kaymakamı ve Şemdinli Taktik Jandarma Sınır Alay Komutanlığı'nın desteği ile 6 kişilik TEDAŞ ekibi jandarma helikopteriyle Derecik Beldesi'ne gitti. Helikopterle arıza tespit çalışması yapan ekipler, beldeye ve bağlı yerleşim alanlarına elektrik enerjisi vermek için çalışmalara başladı.

TEDAŞ İşletme Şefi Tayip Arta, Şemdinli Taktik Jandarma Sınır Alay Komutanlığı'nın desteği ile helikopterle Derecik Beldesi'ne geldiklerini ve yerleşim birimlerine enerji vermek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Yoğun kar yağışı sebebiyle beldeye bağlı köy ve mezra yollarının da kapalı olmasından dolayı çalışmalarda zorluk çektiklerini ifade eden Arta, "Şuan ekibimle Derecik Beldesi'ne bağlı köy ve mezralara enerji sağlamak için çalışmalara başladık. Burada bin 600 abonemiz bulunmakta. Çalışmalarımız tüm yoğunluyla devam etmektedir. Katkılarından dolayı Şemdinli Kaymakamlığı ve Şemdinli Taktik Jandarma Sınır Alay Komutanlığı'na teşekkür ederim" dedi.

(AT-MSA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title