Haberler

Selami Dergahı'nda Restorasyon Sürüyor

Bursa'da 1855 yılındaki depremin ardından ayakta kalmayı başaran Selami Dergahı'nın restorasyon çalışmaları yıl sonunda tamamlanacak.

Bursa'da 1855 yılındaki depremin ardından ayakta kalmayı başaran Selami Dergahı'nın restorasyon çalışmaları yıl sonunda tamamlanacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentin önemli tarihi semtlerinden Yeşil'de bulunan ve 1855 depremine kadar ayakta kalmayı başarmış, sonrasında ise kaderine terk edilen Selami Dergahı'nın restorasyon çalışmalarına hız verildi. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yetkililerden bilgi aldı.

Restorasyon çalışmalarını yıl sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini aktaran Altepe, 1855 depreminden bugüne yıkık bir minaresi ayakta kalan tarihi yapının bulunduğu yaklaşık 3 bin metrekarelik yere cami, Kur'an kursu, sağlık ocağı ve çocuk oyun alanı yapılacağını ifade etti.

Altepe, 3 bin metrekarelik Selami Dergahı'nın önemli bir eser olarak bölgeye kazandırılacağını dile getirerek şunları kaydetti:

"Dergah bünyesinde cami ve Kur'an kursu ayağa kaldırılacak. Caminin orijinal minaresinin bir bölümü hala ayakta. Bunun yanında sivil mimarlık örneği bir yapıyı da bölge halkının talepleri doğrultusunda sağlık ocağı olarak bölgeye kazandıracağız."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Altepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title