Haberler

Şehit Uzman Onbaşı Akdaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda şehit düşen uzman onbaşı Tolga Akdaş (26) toprağa verildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda şehit düşen uzman onbaşı Tolga Akdaş (26) toprağa verildi.

Şehit Akdaş için Kocatepe Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, şehidin babası Hacı, annesi Telli ve kardeşi Ebru Akdaş, taziyeleri kabul etti.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TBMM İdari Amiri Ahmet Gündoğdu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, bazı AK Parti'li ve MHP'li milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Akdaş'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, bir süre askeri tören mangasının omuzlarında taşınarak top arabasına konuldu.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu taşınırken, bazı vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar attı. Bu sırada, üzerinde Türk bayrağı bulunan şehidin annesi, babası ve kız kardeşi asker selamı verdi.

Şehit Akdaş, daha sonra Cebeci Askeri Şehitliği'nde defnedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Kocatepe Çukurca Hakkari PKK Güncel Haberler

title