Haberler

Şehit Aileleri Çanakkale'yi Gezdi

Güncelleme:

Seydişehir Belediyesi şehit ailelerini Çanakkale'ye tarih yolculuğuna götürdü.

Seydişehir Belediyesi, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyelerini, Bir Milletin canıyla, kanıyla ve bütün değerleriyle var olma mücadelesi verdiği Gelibolu Yarımadası'na ve aziz şehitlerimizin hatırasına olan minnet borcumuzu ödeyebilmek için ecdadımızın tarihe altın harflerle yazdırdığı Çanakkale'ye gönderdi.

Seydişehir Belediyesi'nin 2010 yılından beri sürdürdüğü lise son sınıf öğrencilerini Çanakkale'yi Görmeyen Kalmasın Kültür Gezilerinin geçtiğimiz hafta okulların kapanması nedeniyle sona ermesinin ardında bu sezonun son gezisi olarak gönderilen Şehit ve Gazi Ailelerinin bundan iki yıl önce de Çanakkale'yi görmeleri sağlanmıştı.

Belediye önünden yapılan uğurlamada Seydişehir Belediyesi Meclis Üyesi Mümün Kutun, Askerlik Şubesi Başkanı Kamil Güngör, Belediye Koordinatörü İsmail Saylam ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Orhan Özel bulundu. Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Mümün Kutun uğurlama konuşmasında;"Belediye Başkanımız Abdulkadir Çat'ın selamlarını ileterek hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi.

Geziye katılan Şehit ve Gazi aileleri önce Eceabatta'ki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinde 13 ayrı salonda maketler ve özel efektlerle canlandırılan Çanakkale Savaşlarını izleme imkanı buldular.

Daha sonra Çanakkale Toki Anadolu Lisesi Müdürü ve Tarih Öğretmeni Ahmet Güngör eşliğinde Kuzey cephesinden başlayarak Kabatepe, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt, Kırmızı Sırt, Bomba Sırtı, 57. Alay, Arıburun Yarları ve Kemalyeri'ni ziyaret eden kafile Güneyden de Kirte, Kerevizdere, Çanakkale Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Seddülbahir, Ertuğrulkoyu,Yahya Çavuş Şehitliği, Soğanlıdere, Havuzlar Mevkii, Mecidiye Tabyalarını, sonrasında da Kilidülbahir'i gezdikten sonra Eceaabat'a geldi. Son olarak Çanakkale'yi de gezen kafile aynı günün akşamı Seydişehir'e dönmek için yola çıktı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Seydişehir Şube Başkanı Yakup Söğüt konu ile ilgi olarak;"Seydişehir Belediye Başkanımız Sn Abdulkadir Çat'ın Çanakkale Harbini gelecek nesillerin daha iyi anlaması için başlattığı 'Çanakkale'yi Görmeyen Kalmasın Kültür Gezileri' kapsamında bizleri Çanakkale'ye göndermesi ve bugüne kadar göstermiş olduğu yakın ilgi için Şehit ve Gazi Aileleri ve şahsım adına teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Güngör Seydişehir Çanakkale Gelibolu Güncel Haberler

title