Haberler

Şehir Tiyatrolarının Önündeki Caddenin Adı Darülbedai Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi, bu yıl 100'üncü yılını giren İstanbul Şehir Tiyatrosu Müdürlüğü'nün bulunduğu caddeye Osmanlı'daki ilk konservatuar kurumu olan Darülbedai ismini verdi.

İstanbul  Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi, bu yıl 100'üncü yılını giren  İstanbul Şehir Tiyatrosu Müdürlüğü'nün bulunduğu caddeye Osmanlı'daki ilk konservatuar kurumu olan Darülbedai ismini verdi.

Şişli Harbiye'de bulunan ve İstanbul'un önemli kültür merkezileri Lütfi Kırdar Kongre Merkezi ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu arasından geçen cadde, her ne kadar 'Darülbedai' olarak bilinse de resmi yazışmalarda 'Gümüş Caddesi' olarak geçiyordu. Şehir Tiyatrolarının 100'üncü Yılı dolayısıyla yeterli etkinlik yapmadığı eleştirileri ile karşılaşan İBB Meclisi, Kongre vadisindeki caddenin resmi adının 'Darülbedai caddesi' olarak değiştirilmesini oybirliği ile kabul etti.

CHP İBB Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, yapılan düzenlemenin teşekkür mahiyetinde olduğunu belirterek,  İstanbul Şehir Tiyatrolarının 100. Kuruluş yıldönümünün etkinliklerle kutlanmamasını üzüntüyle karşıladığını söyledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Harbiye Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title