Haberler

Sedaş'tan Emekli Derneklerine Ziyaret

Güncelleme:

Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illerinde emekli dernekleri içinden bazılarının da ziyaret edilmesiyle konu dernek yönetim kurullarına anlatıldı.

SEDAŞ ( Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) emekli derneklerine yazılı bildirimde bulunarak elektrik faturalarında son ödeme gününü belirleme imkanı sunan uygulamasını anlattı. Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illerinde emekli dernekleri içinden bazılarının da ziyaret edilmesiyle konu dernek yönetim kurullarına anlatıldı.

SEDAŞ emekli derneklerine gönderdiği yazılarda ve yapılan ziyaretlerde diğer elektrik dağıtım şirketlerine örnek olabilecek uygulaması hakkında bilgi verdi.

SEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğü yetkililerinin dernek ziyaretleri sırasında verilen bilgiler için yönetim kurulu Başkan ve üyeleri teşekkür ederken, konuyla ilgili üyelerini de bilgilendireceklerini bildirdiler.

1,5 Milyon abonesi bulunan SEDAŞ ilk aşamada emeklilere tanıdığı faturada son ödeme gününü belirleme imkanını genişleterek, malul şehit-gazi, dul ve yetim ailelerine, muhtaçlık ve sakatlık maaşı alanlara da, elektrik faturasının son ödeme günlerini ay içindeki bir tarih olarak belirlemelerine imkanı sunmaktadır.

SEDAŞ son ödeme gününü belirleme imkanını uygulayacağı müşterilerinin, abone kaydının kendi adına olması ve borcunun bulunmaması yanında, son faturaları ile birlikte, bağlı oldukları SEDAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezlerine şahsi başvuruda bulunmaları gerekiyor.

"SEDAŞ'ın ugulaması diğer elektrik dağıtım şirketlerinin müşterileri tarafından da ilgiyle karşılanıyor ve örnek gösteriliyor"

SEDAŞ'ın (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce İllerinde müşterilerinden emekliler, malul şehit-gazi, dul ve yetim ailelerine, muhtaçlık ve sakatlık maaşları alanlar için elektrik faturalarında son ödeme gününü kendilerinin belirleyebilmelerine imkan sağlaması ve yapılan bu uygulama diğer elektrik dağıtım şirketlerinin müşterilerince de ilgi ile karşılandı. SEDAŞ'ın son ödeme gününü kendin belirle kampanyası Elektrik Dağıtım Şirketlerinin müşterileri tarafından örnek uygulama olarak gösterilirken, SEDAŞ'ın ilgi toplayan ve örnek gösterilen uygulaması Ulusal Basında da yer aldı.

Ulusal basına yansıyan haberlerde, bazı elektrik dağıtım şirketlerinin müşterilerinin Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkililerine, "Fatura ödeme son günleri bizim maaşlarımıza göre ayarlanamaz mı?" diye sordukları ve isteklerini şöyle dile getirdikleri yer aldı: "Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. yani SEDAŞ birkaç yıldır emeklilerden 'fatura ödeme son gününü kendin belirle' kampanyasıyla onların maaşlarına göre ödeme günleri ayarladı. Temmuz 2012'den itibaren de malul gazi-şehit, dul ve yetim ailelerine, muhtaçlık ve sakatlık maaşları alan müşterilerinin de maaşlarına göre son ödeme günleri belirleme imkanı sundu. Elektrik faturalarında SEDAŞ'ın yaptığı bu uygulamaya İlimizde de yer verilmesini talep ediyoruz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sakarya Sedaş Bolu Güncel Haberler

title