Haberler

SBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arıca, aşıya erken ulaşmanın önemli olduğunu söyledi

Güncelleme:

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İstanbul Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi Öğretim Üyesi ve Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, "Bir saniye bile bizim için önemli olabiliyor.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İstanbul Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi Öğretim Üyesi ve Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, "Bir saniye bile bizim için önemli olabiliyor. Aşıya ne kadar erkenden ulaşabilirsek bizim için o kadar iyi olacak." dedi.

Arıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı sağlık çalışanları, huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile buradaki personelin aşılandığını belirtti.

Aşılama çalışmasının sürdüğünü kaydeden Arıca, geçen yıl mart ayında başlayan salgınla mücadelede sağlık çalışanlarının büyük bir ordu gibi Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu önderliğinde görev yaptığını söyledi. Arıca, vatandaşların da elinden geldiği kadarıyla kurallara uymasıyla büyük bir mücadele verildiğini, yavaş yavaş tünelin ışığını gördüklerini kaydetti.

Kovid-19 salgınında ikinci dalganın pikinin de görüldüğünü anlatan Arıca, üçüncü dalganın önüne geçmek için aşılamanın büyük önem arz ettiğini bildirdi.

Türkiye'nin salgınla mücadele sürecini etkin şekilde sürdürdüğünü ifade eden Arıca, yaklaşık 1,5 milyon sağlık çalışanının bulunduğunu, bunların aşılanmasının önemli olduğunu aktardı.

Çin menşeli "CoronaVac" aşısına değinen Arıca, Faz 3 çalışmalarında gönüllü olduğunu ve kendisinde antikor oluştuğuna işaret etti.

Arıca, şöyle konuştu:

"Çin aşısı inaktif aşıdır. İnaktif aşılarının ne kadar güvenli olduğunu bizzat bilen hekim grubuyum. Bir saniye bile bizim için önemli olabiliyor. Aşıya ne kadar erkenden ulaşabilirsek bizim için o kadar iyi olacak. Koronavirüse karşı mesafe, maske ve hijyenin yanında aşılamayı kattık. Özellikle bir süre daha bunlara dikkat edeceğiz. Muhtemelen 2021'in sonuna kadar devam edeceğiz ama aşı bu virüsün belini kırdı mı biraz daha rahatlama göreceğiz."

Maske, mesafe, hijyen birçok hastalığa karşı koruyor

Maske, mesafe ve hijyenin Kovid-19'un yanı sıra birçok hastalığa karşı önemli ölçüde koruduğunu kaydeden Arıca, "Kış aylarında çocuk acil kliniklerinde zatürre ve bronşitle gelen yoğun bir şekilde çocuk vardı. Özellikle gribe bağlı soğuk enfeksiyonlar görülüyordu ama şu an kış aylarında ciddi grip ve diğer virüslere karşı bir salgın görmedik. Bu tabi iyi tarafı. Bu nedenle maske, mesafe ve hijyenin etkisini, faydasını diğer enfeksiyonlarda da gördük." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Şehir Hastanesi İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title