Haberler

Savcıdan Kürtçe Savunma Yapmak İsteyen Gence, 'bari Kafanı Salla'

Cumhuriyet Caddesi'ndeki AK Parti İl Başkanlığı binasının önündeki çöp kutusuna 20 Temmuz 2010 günü saat 23.45'te içinde bomba bulunan paket bırakan iki kişi güvenlik kemaraları tarafından tespit edildi.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki AK Parti İl Başkanlığı binasının önündeki çöp kutusuna 20 Temmuz 2010 günü saat 23.45'te içinde bomba bulunan paket bırakan iki kişi güvenlik kemaraları tarafından tespit edildi. Görüntülerden belirlenerek gözaltına alınan Rıdvan Sayak ile kuzeni 14 yaşındaki Ö.S., ilk sorgunun ardından tutuklanarak Erzurum E tipi cezaevine gönderildi. Erzurum Çocuk Mahkemesi'nde yargılanan Ö.S., 'Silahlı örgüt üyeliği, infial yaratacak düzeyde hareket etmek, tehlikeli madde bulundurmak ve el değiştirmek' suçlarından 4 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, dosyanın Yargıtay süreci sırasında, lise ikinci sınıf öğrencisi olan Ö.S.'nin okulundan geri kalmaması için 3 Ekim günü tahliyesini kararlaştırdı.

KÜRTÇE YAZILI SAVUNMASI İADE EDİLDİ

Erzurum Özel Yetkili 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün üçüncü kez hakim karşısına çıkarılan Rıdvan Sayak, 1 sayfa Türkçe, 2 sayfa Kürtçe yazılı savunma verdi. Mahkeme tarafından Türkçe yazılı savunma kabul edilirken, Kürtçe savunma ise sanığa iade edildi. Kürtçe savunmanın aynen dosyaya konulmasını isteyen Rıdvan Sayak'ın bu isteğini reddeden Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, "Sen bizi anlıyorsun da, biz seni anlamıyoruz. Yazdığın savunmayı da anlamayacağız. Türkçe savunma yazmışsın zaten" dedi.

KAMERA KAYITLARI İZLETİLDİ

Duruşmada, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan mağazaların güvenlik kamera kayıtları Rıdvan Sayak ile babası Fesih Sayak'a izletildi. Mahkeme heyeti, bombayı koyduğu sırada çevrede insanların olduğunu ve patlaması halinde ne kadar insan öleceğini konusunu değerlendirdi. Rıdvan Sayak'ın görüntüleri izlediği sırada Cumhuriyet Savcısı Ender Karadeniz, "Kendini görüyorsun değil mi? Konuşmuyorsun bari kafanı salla da oradan anlayalım" dedi.

PATLAMASI İÇİN 7 KEZ ARAMIŞ

Çöp kutusuna konulan bomba ile insanlar arasında 50 metrelik mesafe olduğunu söyleyen Mahkeme Başkanı Kahya, "Bombayı koyduktan sonra cep telefonu ile patlaması için 7 kez arama yapıldığı iddia ediliyor. Şu an patlasa 2 kişi ölecek" dedi.

Görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını ileri süren Rıdvan Sayak, tahliye isteğinde bulundu. Mahkeme tarafından istem kabul edilmedi ve avukatına ek savunma hazırlaması için duruşma 2 Kasım 2011 tarihine ertelendi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title