Haberler

Şanlıurfa'da Olaylı Gece: 1 Ölü

Güncelleme:

Şanlıurfa'da kavga eden çifti barıştırmak için mahallede bir araya gelenler arasında çıkan tartışma kanlı bitti.

Şanlıurfa'da, şiddet gerekçesiyle kavga eden çifti barıştırmak için mahallede bir araya gelenler arasında çıkan tartışma kanlı bitti. Silah, bıçak, taş ve sopaların kullanıldığı kavgada 15 yaşındaki bir genç kalbinden bıçaklanarak ölürken, 5 kişi de yaralandı. Mahalledeki gerginlik özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin zırhlı araçları ile mahalleye girmesiyle bastırılırken, olaylarda 20'yi aşkın kişi gözaltına alındı.

Kentte gecenin gergin geçmesine yol açan olaylar Sancaktar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir yıllık evli olan 21 yaşındaki Ahmet B. ile aynı yaştaki eşi Huriye arasında şiddet uygulama iddiasıyla çıkan kavgaların sonuncusu öğle saatlerinde yaşandı. Eşinden dayak yediğini iddia eden genç kadın, aynı semtte oturan ailesinin yanına gitti. Genç çiftin ayrılışı iki aile arasında tartışmaya yol açtı. Her iki ailenin büyükleri araya girip tarafları barıştırmak istedi.

BİRBİRLERİNE TABANCA VE TÜFEKLERLE ATEŞ ETTİLER

Ahmet B'nin yakınları akşam saat 20.00 sıralarında Huriye B'nin babası Mehmet İ'nin evine gitti. Burada genç çiftin barışması için toplanan kalabalık, tarafları yeniden birleştirmek için konuşmaya başladı. Ancak damat B. ile gelin İ'nin yakınları arasında birbirlerinin haklı olduğu gerekçesiyle tartışma çıktı. Sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Sokağa taşan kavgada iki aile fertleri birbirlerine tabancalarla ateş etmeye başladı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavgada çok sayıda ev ve park halindeki otomobillere kurşunlar isabet etti. Karşılıklı çatışma sırasında çevrede bulunanlar korku içerisinde sağa sola kaçıştı. Çatışmada eşiyle barışmak için kayınbabasının evine giden Ahmet B., ayaklarından yaralandı. B., yakınları tarafından otomobille tedavi için hastaneye götürüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, kavgalı aileleri bölgeden uzaklaştırdı.

YENİDEN KAVGA ETTİLER

İki aile mensupları saat 23.00 sıralarında Sancaktar Mahallesi'nde yeniden toplandı. Kavgaya tutuşan ve sayıları 100'ü bulan kalabalık, birbirlerine silah, bıçak, taş ve sopalarla saldırmaya başladı. Ortalık savaş alanına dönerken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Kavganın bitirilmemesi üzerine mahalleye zırhlı araçlar ile özel harekat polisleri sevk edildi. Polisin güçlükle sonlandırdığı kavgada, 15 yaşındaki Uğur B. kalbinden bıçaklanarak yaşamını yitirdi. 19 yaşındaki Rıdvan B., 40 yaşındaki Neşet B., 42 yaşındaki Nihat K. ile 57 yaşındaki Abdurrahman Y. yaralandı. Yaralanan 4 kişi ambulanslar ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların tedavisine başlanırken, olayı duyan çok sayıda kişi hastanelere akın etti. Olası gerginlik ihtimaline karşı hastanelerde de polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Uğur B'nin ölüm haberinin duyulması üzerine mahallede kadınlar Arapça ağıtlar yaktı. Polisin mahalleyi abluka altına almasının ardından ölüm haberi sonrası yeni bir gerginlik yaşanması engellenmiş oldu.

ÖZEL HAREKATÇILAR EVLERE GİRDİ

Olay sonrası mahalleyi abluka altına alan polis, elde edilen deliller ve ifadeler doğrultusunda şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Ancak, şüphelilerin evlere gizlendiğinin belirlenmesi üzerine özel harekat polisleri devreye girdi. Uzun namlulu tüfekleri ile girdiği evde olaya karıştığı belirlenen kişileri tek tek gözaltına aldı. Özel harekat polislerinin baskınlarında kavgaya karışıp, silah veya bıçak kullandığı iddia edilen 20'yi aşkın kişi gözaltına alındı. Linç girişimine karşı şüpheliler güvenlik önlemleri arasında Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

30 ADRESE BASKIN

Kalbinden bıçaklanan Uğur B'nin öldürdüğü iddia edilen 23 yaşındaki Deniz Y. ile olay sonrası kendisini kaçırdığı öne sürülen ağabeyi 25 yaşındaki Faruk Y'nin yakalanması için çalışma başlattı. Polis, mahallede yapılan aramalarda yakalanamayan Y. kardeşlerin gidebileceği 30 adresi belirledi. Tespit edilen 30 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. İki kardeş, olay yerinden 10 kilometre uzaklıktaki Karaköprü Beldesi'nde gizlendikleri evde gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen cinayet şüphelisi Deniz Y'nin de olaylar sırasında kolundan bıçaklandığı ortaya çıktı.

1 kişinin öldüğü 5 kişinin de yaralandığı olayların ardından polisin gözaltına aldığı 20'yi aşkın kişi Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanırken, olayların yaşandığı Sancaktar Mahallesi olası yeni bir kavga ihtimaline karşı zırhlı araçlar ile polisler tarafından alınan güvenlik önlemleri devam ediyor.

- Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title