Haberler

Samsun'da Yetiştirilen 14 Bin Sülün Doğaya Salınacak

Samsun'daki Gelemen Sülün Üretme İstasyonunda yetiştirilen Kafkas sülünleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğünce "Doğal Yaşamı Sülünle Destekleme Programı" kapsamında doğaya salınıyor.

Samsun'daki Gelemen Sülün Üretme İstasyonunda yetiştirilen Kafkas sülünleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğünce "Doğal Yaşamı Sülünle Destekleme Programı" kapsamında doğaya salınıyor.

Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Gelemen Sülün Üretme İstasyonunda yetiştirilen sülünlerin dönem dönem doğaya salındığını söyledi.

Gelemen'deki istasyonda Kafkas sülünü yetiştirdiklerini belirten Kılınçer, bu türlerin Türkiye'nin yerli kuşları arasında bulunduğuna dikkati çekti.

Kafkas sülünlerinin Doğu Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nin kıyıya yakın bölgelerinde yayılma alanı bulduklarına işaret eden Kılınçer, "İnsan nüfusunun artması, sanayileşme, hızlı kentleşme, doğal afetler ve düzensiz ve aşırı avlanma tabii kaynakların tahribini hızlandırmış, birçok yabani hayvan türünün yok olmasına ya da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya gelmesine neden olmuştur. Bakanlığımız, nesli hızla azalan sülünü üreterek doğaya salmak ve doğada desteklemeyi hedeflemektedir." ifadesini kullandı.

Bu amaçlarla 1969 yılında Gelemen Sülün Üretme İstasyonunun kurulduğunu vurgulayan Kılınçer, "İstasyonumuzda son 10 yılda üretilen 190 bin sülün Türkiye'nin çeşitli illerinde doğaya salındı. Bu yıl da 14 bin sülün doğaya salınacak. Bu kapsamda kuluçka makinesine koyduğumuz yumurtalardan 16 bin civciv çıktı." dedi.

Kılınçer, bu yıl üretilecek 14 bin sülünün Sinop, Giresun, Kocaeli, Bolu, Çorum ve Samsun'da doğaya bırakılacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Sıddık Türkiye Samsun Sülün Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title