Haberler

Sağlık Kampüsündeki Yatırımlar Basına Tanıtıldı

Güncelleme:

Bülent Ecevit Üniversitesinin Sağlık Kampüsündeki yatırımları, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Prof. Dr. Orhan Uzun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, BEÜ Hastane Başhekimi Doç. Dr. Varım Numanoğlu ve hastane yönetiminin katılımıyla basın mensuplarına tanıtıldı.

Prof. Dr. Mahmut Özer ilk olarak BEÜ Hastanesinin ön tarafında yapımı tamamlanan bütün düzenlemeleri basın mensuplarıyla paylaştı. Hastanenin önündeki alanda önümüzdeki günlerde bir çocuk parkı yapacaklarını ve insanların çocuklarıyla geldiklerinde rahat vakit geçirebilmeleri için gerekli olan ortamın oluşturulacağını belirtti. Kanser, diyabet ve obezite alanında ulusal ölçekte projeler gerçekleştirmek istediklerini belirten Prof. Dr. Mahmut Özer, inşaatı devam eden Kanser Tanı ve Tedavi Merkezi hakkında sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 55 yatak kapasiteli merkezimiz, 4 bin 402 metrekare kapalı alanı olan bir bina olacak. Bu merkezimizi Toplu Konut İdaresi Başkanlığının destekleriyle yapıyoruz. Kanser Tanı ve Tedavi Merkezini hastanemize kazandırdığımızda bölgedeki tek kanser tedavi ve tanı merkezi olacak. Bu merkezi bölge halkının hizmetine en kısa zamanda sunmak için tüm olanaklarımızı seferber ederek çalışıyoruz." BEÜ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezini gezen basın mensupları, 1668 çeşit böbrek taşı ve ilgili vücut taşlarının analizlerinin yapılmaya başlandığı merkez hakkında Merkez Müdürü Doç. Dr. Mehmet Akyüz'den bilgi aldılar. BEÜ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Akyüz "Burada genel anlamda tüm araştırmalarda enerji alanında, çevre alanında, sağlık alanında, gıda endüstrisinde her türlü analiz ve test hizmetleri hatta proje yürütülebilme hizmetleri verilebilmektedir. Bu donanıma şu anda tamamen sahibiz. Hatta meteoroloji ve maden ilgili de gelecek olan teknolojiyle diğer hizmetleri de vereceğiz" diye konuştu. Daha sonra program Diş Hekimliği Fakültesi Binasının basın mensuplarına gezdirilmesiyle devam etti. Diş Hekimliği Fakültesi yeni hizmet binasının kısa sürede tamamlanacağına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, şunları kaydetti: "Üniversitemiz tarihinde zamanından önce ve tam olarak bitirilecek tek binadır. Üniversitemizde maalesef zeminlerden kaynaklı problemden dolayı hiçbir bina zamanında bitse bile tam olarak faaliyete geçmiyordu mutlaka bir şeyler eksik oluyordu çünkü zeminle ilgili masraflar oluyordu. Bu bina hem zamanından 6 ay önce bitecek hem de tam olarak bitecek. İnşallah Diş Hekimliği Fakültesi akademik, idari personeli ve öğrencileriyle birlikte artık burada hizmet vermeye başlayacaktır. Yaklaşık 9000 metre karelik bir alana sahip olan ve bitirme maliyeti 18 trilyon olan bir binadır. Burada hocaların ofisleri var alt katta öğrencilerimiz için derslikler var ve her katta ana bilim dalları için tedavi merkezler var." Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Seda Cengiz ve Diş Hekimliği Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. M. Murat KOÇAK da basın mensuplarının Diş Hekimliği binasında verilecek hizmetler konusundaki sorularını cevapladılar.

Anatomi Laboratuarının açılışının ardından BEÜ Tıp Fakültesi Anatomi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çağatay Barut şunları söyledi: "Anatomi Ana Bilim Dalı Tıp Fakültesi'nde öğrencilere insan vücudunu öğreten burada modeller ve kadavra diye tabir ettiğimiz insan bedenleri üzerinde insan vücudunu öğretiyoruz. Öğrencilere bu sene çok ciddi bir yatırım ile laboratuarımızın model kısmını nerdeyse üç katına çıkarttık ve öğrencilerimiz uzunca bir süre iyi bir eğitim alacaklardır" Programda son olarak, Tıp Fakültesi Multidisiplin Laboratuarlarının açılışının gerçekleşti. Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kanat Gülle ve Yrd. Doç. Dr.Zehra Safi Öz laboratuarlarda sunulacak hizmetler konusunda basın mensuplarına bilgiler verdi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın ise Multidisiplin Laboratuarları hakkında şunları söyledi: "Tıp Fakültesi bünyesinde modern iç donanıma sahip 3 yeni multidisiplin laboratuvarı hazırlandı. Öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim görebilmesi amacıyla, ışık mikroskobundaki görüntünün daha kaliteli olarak monitörlere aktarılması, ses sistemi yardımı ile dersi veren öğretim üyesinin diğer 2 multidisiplin laboratuvarına hitap edebilmesi, öğrencilerin mevcut ekranlardan dersi takip edebilmesi sağlandı. Laboratuarlar, öğretim üyesinin demonstrasyonu sonrası, öğrencilerin kendi mikroskopları ile preparatları bireysel olarak inceleyebilme özelliğine sahip. Bu kapsamda 50 binoküler öğrenci mikroskobu, görüntüleme sistemli trinoküler master mikroskop ile 29 adet anatomi maketi alındı.

Aynı anda yaklaşık 100 öğrencinin uygulamalı eğitim alabileceği Multidisiplin laboratuarlarına ilaveten Biyofizik, Fizyoloji, Histoloji Embriyoloji Rutin laboratuvarı ile İmmunohistokimya laboratuvarı altyapısı oluşturuldu." BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer proje kapsamında yapılandırılan ve iç donanımları hazırlanan Multidisiplin Laboratuarlarını, Tıp Fakültesi öğrencilerinin yanı sıra Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin de kullanabileceğini belirtti. Sağlık Kampüsündeki gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Mahmut Özer sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlık Kampüsümüz hayırsever vatandaşlarımızın da katkısıyla her geçen gün büyüyor. Sağlık Kampüsümüzde 2013-2014 öğretim yılında 2.250 öğrencimiz olacak, programlara yönelik doluluk oranımız ise yüzde 100′dür. Sağlık alanına çok büyük talep var, bu alandaki yatırımlarımızı daha da arttırarak yolumuza devam edeceğiz. "

Sağlık Kampüsünde yaşanan gelişmelerin ayrıntılı bir biçimde ve yerinde değerlendirildiği etkinliklerin ardından, yine Sağlık Kampüsünde yeni tamamlanan Merkezi Kafede Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından basın mensuplarına iftar yemeği verildi. İftar yemeğinin ardından basın mensupları ile toplu fotoğraf çekimiyle etkinlik sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title