Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

"Bize düşen, bu ülkeyi, bu milleti muasır medeniyet seviyesi üzerine taşıyacak hedefleri koyabilme, heyecanları taşıyabilme ve bu milletin imkanlarını bu millete artı olarak döndürebilmektir"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bize düşen bu ülkeyi, bu milleti muasır medeniyet seviyesi üzerine taşıyacak hedefleri koyabilme, heyecanları taşıyabilme ve bu milletin imkanlarını bu millete artı olarak döndürebilmektir" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Balkan Kültür Merkezi'nde, Edirne'de kurulacak Merkezi Doktor Randevu Sistemi Çağrı Merkezinde istihdam edilecek kişilerin belirlendiği kura programına katıldı.

Konuşmasında, Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 83. yıl dönümünün kutlandığını anımsatan Müezzinoğlu, "Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 83. yıl dönümünü kutluyoruz. Kutlamalar anlamlıdır, değerlidir ama asıl değerli olan bu millete bıraktığı mirasa sahip çıkmakla ve çıkamamakla alakalıdır" diye konuştu.

Müezzinoğlu, Büyük önderin bu millete bıraktığı mirasın Cumhuriyet olduğunu ancak egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu ve büyük Türk milletinin muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir hedefe yürümesi gerektiğini de vasiyet olarak bıraktığını vurguladı.

Atatürk'ün vasiyetini yerine getirmek için yapılması gerekenlere değinen Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bize düşen bu ülkeyi, bu milleti muasır medeniyet seviyesi üzerine taşıyacak hedefleri koyabilme, heyecanları taşıyabilme ve bu milletin imkanlarını bu millete artı olarak döndürebilmektir. Bu anlamda sağlık alanında çok önemli çalışmalar yaptık. Bütün vatandaşlarımızın sağlığa hakkaniyetli ulaşmaları anlamında, en ideal sağlık hizmetlerini verebilme adına mesafeler katettik. Bunu tabii ki yeterli görmüyoruz, katedeceğimiz mesafeler var."

"Yalnızca bu yıl illere 750 ambulans gönderildi"

Müezzinoğlu, sağlık alanındaki çalışmaları en iyi standartlara ulaştırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

"2002 yılında toplam 634 kara ambulansı varken, sadece bu yıl, ben Sağlık Bakanı olalı henüz 10 ay oldu, 10 ayda bu ülkeye dağıttığımız ambulans sayısı 750. Daha ambulans helikopterleri saymıyorum, ambulans uçakları saymıyorum. Bizim medeniyet felsefemizde önemli yeri olan 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, insani yücelt ki devlet yücelsin.' Bizim derdimiz insanımızı yüceltmek, bizim derdimiz benim insanımın başka ülkedeki teknolojiyi, standardı göstermemesi, 'Bu benim ülkemde de var. Bu standarda ben de sahibim.' diyebilmeli. Bunun için gece gündüz çalışmak gerekir, milletin hak ve hukukunu korumak gerekir."

Müezzinoğlu, çağrı merkezinde istihdam edileceklere işlerini severek yapmaları yönünde tavsiyede bulundu.

Çağrı merkezinin önemli bir istihdam sağlayacağını belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Açılacak çağrı merkezi özellikle gençlerimize, 'severek insanıma hizmet etmek istiyorum.' diyen gençlerimize önemli bir istihdam alanı olacak. Toplamda 600 kişi istihdam edilecek. Daha sonrada sistemin ihtiyacı oldukça istihdam devam edecek. Derdimiz insanımıza hizmet etmek. Sizden de isteğimiz telefonu açtığınızda size "alo" diyenin bilin ki ızdırabı var, derdi var. Dolayısıyla her türlü insani değerleriyle, şefkati, merhameti ses tonunuza yükleyerek hizmet etmenizi istiyoruz. Burada işi gerçekten sevenler yapacak, 'Benim işim olsun. Canım isterse istediğim gibi yaparım.' diyenler kusura bakmasınlar. Millete hizmetin idealini yapanlar ancak bu yapının içinde kalacaklar."

Kura çekimlerinin noter huzurunda yapıldığını anımsatan Müezzinoğlu, "Asla bu mu girsin, şu mu girsin değil, hak eden, işini iyi yapacaklar girsin. Çünkü vatandaşımızı üzmeye, itmeye kakmaya kimsenin hakkı yok. Bakan olarak benim yok, hekimlerimizin yok, kimsenin yok. Çağrı merkezlerinde çalışan arkadaşlarımızın bunu haklarıyla yapmalarını arzu ediyoruz" dedi.

Edirne Valisi Hasan Duruer de açılacak çağrı merkezinin önemli bir istihdam yaratacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu çağrı merkezinde çalışacak kişilerin ilk kurasını çekti. Kurada ismi okunanları sahneye davet eden Müezzinoğlu, şanslı isimlere mini bir sınav da yaptı.

Daha sonra eşi Faize Müezzinoğlu'nu da yanına davet eden Müezzinoğlu, eşiyle de kura çekti.

Edirne Valisi Hasan Duruer, eşi Zeliha Duruer, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Gönüllüleri Derneği Başkanı Tuna Bekleviç'in de çektiği kuralarla çağrı merkezinde çalışacak 200 kişi belirlendi. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Müezzinoğlu Hasan Duruer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title