Haberler

Rusya'nın lider gazetecileri, Türk meslektaşları ile bir araya geliyor

Güncelleme:

Rusya'nın en önemli medya kuruluşlarından genel yayın yönetmeni ve haber müdürü ağırlıklı 65 gazeteci 31 Ağustos'ta Antalya'da düzenlenecek panele katılıyor.

Antalya'da medya kardeşliği

Uluslararası medya kuruluşu Global Connection'ın organize ettiği buluşma ile siyasetteki yakınlaşma medyaya taşınacak.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin ardından yeni ve tertemiz bir sayfa açıldı. Bu yeni sayfaya olumlu katkılar yapmak amacıyla iki ülkenin önde gelen medya mensupları bir araya geliyor.

Türk-Rus Medya İşbirliği etkinliği çerçevesinde 31 Ağustos'ta Antalya'da Türk-Rus İşbirliği Forumu düzenleniyor. Forumun evsahipliğini uluslararası medya kuruluşu Global Connection üstleniyor. Forum için Rusya'daki 18 medya holdinginin yönetim kademesinde yeralan ve önemli bölümü yayın yönetmeni ile haber müdürü olan 65 basın mensubu Türkiye'ye geliyor.

3 bakan 3 oturum

Ekonomi, turizm, tarım ve gıda ile iletişim ve medyada yeni dönemde işbirliklerinin ele alınacağı forumda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik katılacak ve birer konuşma yapacaklar.

Bakanlar daha sonra Türk ve Rus medya mensuplarının sorularını yanıtlayacaklar.

'İyiyiz birlikte'

Aynı gün Antalya'da iki ülkenin milli futbol takımları hazırlık maçı yapacak. Bu maçı izlemek için Antalya'da bulunacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile maça gelmesi beklenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de paneli ziyaret etmesi söz konusu olabilecek.

Türk ve Rus gazeteciler de milli futbol maçını stadyumda birlikte izleyecekler.

Ayrıca bütün gün boyunca twitter'dan Türkçe "İyiyizbirlikte", Rusça olarak da "Horosho vmeste" hashtagleri kullanılarak paylaşımlar yapılacak.

Rus medyasının önde gelen gazetecileri

Türk-Rus İşbirliği Forumu'na katılmak üzere, Rusya'nın önde gelen 18 medya grubuna dahil olan 60 ayrı medya kuruluşundan 65 gazeteci Antalya'ya gelecek.

Bu medya kuruluşlarını 2 haber ajansı, 6 TV kanalı, 3 radyo, 7 gazete, 14 dergi, 26 internet sitesi, 2 internet tv kanalı oluşturuyor.

Antalya'ya gelecek olan gazetecilerin temsil ettiği Rus medya kuruluşları şunlar:

AC Rus Medya Grubu, Argumenti I Facti Medya Grubu, Domashniy TV Holding / Domashniy TV, Elitnoe Medya Grubu / elitnoe.ru, Expert Medya Grubu / Expert dergisi, expert.ru, First Channel TV Grubu / First Channel TV, Gastronom Medya Grubu, Gazprom Medya Holding, Global Connection Uluslararası Medya Grubu, Interfax Haber Ajansı, IVI Online Sinema - Dijital Medya Grubu / ivi.ru, Kommersant Medya Grubu, Komsomolskaya Pravda Medya Holding, RBC Medya Holding, RTR Medya Holding / Russia 1 TV, STS TV Grubu / STS TV, Vecherniya Moscva Medya Grubu, Zdorovie Medya Grubu

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Antalya Rusya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title