Haberler

Rize'de Asma Köprü Üzerinde İftar Yemeği

Rize'nin Çayeli ilçesi Madenli beldesinde, yayaların kullandığı 105 metrelik tarihi asma köprü üzerinde iftar yemeği verildi.

Rize'nin Çayeli ilçesi Madenli beldesinde, yayaların kullandığı 105 metrelik tarihi asma köprü üzerinde iftar yemeği verildi.

Madenli Gençlik Derneği tarafından her yıl organize edilen geleneksel Asma Köprü İftar Yemeğinin 6.'sı yapıldı. İlçenin Madenli beldesinde bu yıl 6.'sı düzenlenen iftar yemeği oldukça hoş görüntülere sahne oldu. Her yıl Ramazan ayının son günlerinde gerçekleştirilen ve Senoz vadisi üzerinde kurulmuş olan tarihi asma köprüdeki iftar yemeğine, Madenli belde halkı ve çeşitli yerlerden yaklaşık 750 kişi katıldı. Masalar, köprünün taşıma kapasitesine göre aralıklarla sağlı sollu olarak yerleştirilerek, köprüde denge sağlanmış oldu. Yemeğe katılanlardan sadece 100'e yakın kişi asma köprüde oruçlarını açabilme fırsatı buldu. Katılımcıların geri kalanı, köprünün yanında, yol kenarındaki park alanında kurulan masalarda oruçlarını açtılar. Katılımcılara ise çorba, güveç, pilav ve tatlı ikram edildi.

Yemeğe katılan Madenli Belediye Başkanı Mustafa Tüyloğlu, "Dayanışma içerisinde 6 senedir devam ediyoruz. Belediye olarak asma köprünün ışıklandırmasını sağlıyoruz. Derenin üzerinde çok güzel bir iftar programı gerçekleşiyor. Geleneksel olarak bunu sürdürmek istiyoruz. İftara İstanbul'dan, Ankara'dan katılanlar oluyor. Asma köprü olduğu için üzerine fazla kişi alamıyoruz, halatlarda kopma olabilir, sorun yaşansın istemiyoruz" diyerek yemeğe katılanlara teşekkür etti.

Organizasyonu düzenleyen Madenli Gençliği adına konuşan Rıdvan Serbestoğlu, "Bu yıl 6.'sı olarak düzenlediğimiz 'Asma Köprü İftar Yemeği'ne katılarak onurlandıran herkese teşekkür ediyoruz. Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çayeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title