Haberler

Reyhanlı Suriyeli Öğrencilerden 'Teşekkürler Türkiye' Gösterisi

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriyelilerin eğitim gördüğü merkezlerin öğrencileri 'Teşekkürler Türkiye' etkinliği düzenledi.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriyelilerin eğitim gördüğü merkezlerin öğrencileri 'Teşekkürler Türkiye' etkinliği düzenledi.

M. Fatih Tosyalı İmam Hatip Lisesi salonundaki etkinlikte, savaştan kaçışı tiyatral gösterilerle canlandıran öğrenciler, Arapça ve Türkçe şarkılar söyledi.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, yaptığı konuşmada Türkiye'nin dünyaya örnek bir davranış sergilediğini söyleyerek, "2011 yılından bu güne kadar 3 milyona yakın Suriyeliyi Türkiye'de ağırladık. Biz Türkiye halkı olarak dünyaya örnek olduk. Misafirperveriz ve bunu da yapmak zorundayız. Çünkü biz komşuyuz, kardeşiz, müslümanız" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Ali Arslan ise Reyhanlı'da 16 bin Suriyeli öğrencinin 48 geçici eğitim merkezinde eğitim öğretim gördüğünü belirterek "Kardeş kanının oluk oluk aktığı dönemde müslümanların milletçe, ümmetçe birlik ve beraberliğe çokça ihtiyacı olduğu zamandayız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Reyhanlı Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title