Haberler

Rafsancani'den Muhafazakarlara "Humeyni" Eleştirisi

İran'da Devletin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı ve Eski Cumhurbaşkanı Ayetullah Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin İran devrim lideri Ayetullah Humeyni'nin torununun Uzmanlar Meclisi adaylığının reddedilmesini eleştirdiği bildirildi.

İran'da Devletin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı ve Eski Cumhurbaşkanı Ayetullah Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin İran devrim lideri Ayetullah Humeyni'nin torununun Uzmanlar Meclisi adaylığının reddedilmesini eleştirdiği bildirildi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Humeyni'nin sürgünden İran'a dönüşünün yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen anma töreninde konuşan Rafsancani, muhafazakar kanada sert eleştirilerde bulundu.

Rafsancani, Humeyni'nin torunu Hasan Humeyni'ye adaylık izni vermeyen Anayasayı Koruyucular Konseyi'ni elinde bulunduran muhafazakarlara hitaben, "Onlar tıpkı dedesi gibi biri olan Humeyni'nin torununa yeterlilik vermedi" dedi.

Muhafazakar kanada, "Size cuma namazı kürsüsünü, Radyo ve Televizyon Kurumunu kim verdi" diyerek tepki gösteren Rafsancani, halkın istediği adaya oy verme hakkı olduğuna vurgu yaptı.

İran'da 26 Şubat'ta eş zamanlı düzenlenecek Uzmanlar Meclisi ve Parlamento Seçimleri'ne katılmak isteyen adayların yeterliliğini denetleyen Anayasayı Koruyucular Konseyi'nin, aralarında mevcut milletvekillerinin de bulunduğu çoğu reformcu kanattan birçok adaya seçimlere katılma izni vermemesi, ülkede tartışmalara yol açmıştı.

Ülkenin en üst otoritesi olan dini lider Ayetullah Ali Hamaney, parlamento seçimlerinde aday olmak isteyen birçok reformcunun adaylığına onay vermeyen Anayasayı Koruyucular Konseyi'ne destek verirken, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise kararları eleştirmişti.

Ülkenin en kritik kurumlarından sayılan Anayasayı Koruyucular Konseyi'nin 12 üyesinden 6'sı ve Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu'nun Genel Müdürü doğrudan Hamaney tarafından atanıyor. Ülkedeki geçici cuma imamları da Hamaney'i temsilen halka hitap etme yetkisine sahip bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haşimi Rafsancani Ayetullah Humeyni İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title