Haberler

Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı Gazi Üniversitesi'ndeki amfiye verildi

Güncelleme:

Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı Gazi Üniversitesi'ndeki amfiye verildi Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1 nolu amfisine Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı verilirken, 2 nolu amfiye ise Prof. Dr. Ningur Noyanalpan'ın adı verildi.

Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı Gazi Üniversitesi'ndeki amfiye verildi

ANKARA - Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1 nolu amfisine Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı verilirken, 2 nolu amfiye ise Prof. Dr. Ningur Noyanalpan'ın adı verildi.

Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi yönetimi, fakültedeki iki amfiye bilim adına çalışmalar yapmış olan iki profesörün adını verdi. Fakültede düzenlenen törenle 1 nolu amfiye Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, 2 nolu amfiye ise fakültenin kurucu dekanı Prof. Dr. Ningur Noyanalpan'ın adı verildi. Törene Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız'ın yanı sıra üniversite ve fakülte yönetimi, birçok STK temsilcisi ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yıldız, 1984 yılında Gazi Üniversitesi'ne öğrenci olarak geldiğini, o günden beri Gazili olduğunu ifade etti.

"Üniversitemize çok önemli hizmetler vermiş hocalarımızın adını verdik"

Vefalı olmak anlamında üniversitedeki birçok noktaya üniversite için çok önemli hizmetler vermiş kişilerin adını verdiklerini açıklayan Yıldız, "Vefalı olmak bağlamında birçok binamıza, salonumuza, amfimize üniversitemize çok önemli hizmetler vermiş hocalarımızın adını verdik. Aziz Sancar hocamız gibi Gazi Üniversitesinde çok önemli bir isim özellikle eczacılık alanında yıldız bir isim Ningur hoca. Hocamız da yüksekokuldan fakülteye dönüşümünde eczacılık fakültemizde 12 yıl hizmet etmiş, fakülteleştirmiş, buranın alt yapısını kurmuş, birçok konuda damgasını vurmuş hocamız. Karşımızdaki amfiye de hocamızın adını veriyoruz" diyerek duygularını paylaştı. Yıldız, Sancar'ın adının verildiği amfinin kendisi için önemli bir yeri olduğunu anlattı.

Törende Ankara Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Taner Ercanlı, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan ve Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Ningur Noyanalpan birer konuşma gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından kurdeleler kesilerek Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1 nolu amfisine Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, 2 nolu amfiye ise Prof. Dr. Ningur Noyanalpan'ın adı verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gazi Üniversitesi Aziz Sancar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title