Haberler

Son Dakika | Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Aliya İzzetbegoviç'in ölüm yıldönümünü unutmadı

Güncelleme:

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Aliya İzzetbegoviç, İslam aleminin bilge lideri ve bütün insanlığın izzetidir.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, " Aliya İzzetbegoviç, İslam aleminin bilge lideri ve bütün insanlığın izzetidir. Onu vefatının seneyi devriyesinde rahmetle, minnetle, saygıyla ve şükranla anıyor, Cenab-ı Haktan, cennetini ve cemalini nasip etmesini niyaz ediyoruz" dedi.

Yugoslavya'nın parçalanmasından sonra Sırpların Boşnaklara karşı başlatmış olduğu soykırıma karşı direnen ve nihayetinde mücadelesini zaferle taçlandıran Aliya İzzetbegoviç, vefatının 18'inci yılında Türkiye'de de rahmetle anıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Uluslararası Aliya Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in ölüm yıldönümünü unutmadı.

Topçu, 1995 yılının Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio eyaletindeki Dayton kentine gitmeden önce İzzetbegoviç'in gelecek nesillere ders ve ibret niteliğinde yaptığı şu konuşmayı hatırlattı:

"Her şeye kadir olan Allah'a ant olsun ki köle olmayacağız. Ben Avrupa'ya giderken kafam önümde eğik gitmiyorum. Çünkü çocuk, kadın ve ihtiyar öldürmedik. Çünkü hiçbir kutsal yere saldırmadık. Oysa onlar bunların tamamını yaptılar. Hem de Batı'nın gözleri önünde, Batı medeniyeti adına. Nefrete nefretle cevap vermeyin. Bosna için nefret, çıkmaz sokaktır. Nefret sadece bizim ruhlarımızı zedelemiyor, Bosna'nın özünü de zedeliyor."

Topçu, "Bilge İnsan" olarak da anılan İzzetbegoviç'in; savaşta, siyasette, hayatın her alanında ve en zor şartlarda dahi insan olmanın, vicdanın ve ahlakın timsali olduğunu vurguladı 1925 yılında dünyaya gelen ve 78 yıllık ömrüne pek çok başarı sığdıran liderin insanlık tarihinin şeref sayfasında yerini aldığını belirtti. Topçu, "İzzetbegoviç, destansı mücadelesiyle 'Nizam ve Merhamet Medeniyetinin' büyük evladı olduğunu bütün dünyaya göstermiştir" ifadesini kullandı.

Hemen her fırsatta "Ben bir Müslüman'ım ve öyle kalacağım" sözleriyle teslimiyeti kabul etmeyen İzzetbegoviç'le ilgili Topçu, "Bileşmiş Milletler Genel Kurulu ve 'Derebeyi ve Sömürge Medeniyetinin' Müslüman Boşnak halkını Avrupa'dan silmek için, bizzat işleyerek veya göz yumup seyrederek ortak oldukları 'İnsanlık Suçlarına' ve orantısız vahşi ırkçı güçlerine rağmen, Türk milletinin 'ruh ikizi kardeşleri' olan asil Boşnak halkına bağımsız bir devlet bırakmıştır" ifadelerini kullandı.

(Hidayet Türkyılmaz/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aliya İzzetbegoviç Yalçın Topçu Politika Güncel Haberler Son Dakika

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title