Haberler

Peçenek Katliamının 20. Yıldönümü

Şırnak'ın İdil İlçesine Bağlı Peçenek Köyünde 1987 Yılında Terör Örgütü PKK Tarafından Öldürülen 16 Vatandaş Düzenlenen Törenle Anıldı.

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Peçenek köyünde 1987 yılında terör örgütü PKK tarafından öldürülen 16 vatandaş düzenlenen törenle anıldı.

İdil ilçesinde 8 Temmuz 1987 yılında PKK terör örgütü mensuplarınca Peçenek köyünde katledilen 16 vatandaş düzenlenen törenle anıldı. Katledilen Medine İstik, İsra İstik, M. Emin İstik, M. Reşat Özmen, Nuri Mung, Şükrü İstik, Gurbet İstik, Tahir Özmen, Süleyman İstik, Fatma İstik, İbrahim İstik, Abdulcelil İstik, Fadile İstik, M. Nuri İstik, Sıdıka Özmen ve Devriş Özmen adına düzenlenen törene Vali Selahattin Aparı, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz, İdil Kaymakam Fatih Akkaya ve

çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ilk olarak şiirler okunurken, vatandaşlar tarafından sık sık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun pkk, huzura uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı.

Kaymakam Akkaya, aziz vatanı parçalamak için geçmişten beri çaba sarf eden terör örgütünün katliamlarından biri olan Peçenek katliamında ölenleri anmakta olduklarını belirterek, "Bundan 20 yıl önce yakılan ağıtlar hala kulaklarda çınlamaktadır. Başhut, Taraklı, Pınarcık, Derince, Başbağlar, Çevrimli, Yuvalı ve Peçenek katliamları gibi binlerce katliam, terör örgütün kara defterine alınacak hesap olarak geçmiştir. Bu acı günlerin bilançosu on binlerce güvenlik görevlisine, binlerce vatandaşın canına ve

Türkiye'nin katrilyonlarca kaynağına mal olmuştur. Buna karşılık güvenlik güçlerinin üstün gayretiyle nice masum insanın canına kıyan hainlerden 30 bini etkisiz hale getirilmiştir. Bize bu acıyı yaşatanlar yaptıklarının cezasını çekmiş ve çekmeye devam edeceklerdir" dedi.

Anma törenine katılan Şırnak Geçici Köy Korucuları Derneği Başkanı Mehmet Güngör, PKK'ya lanetlediklerini ifade ederek, "20 yıl önce köyümüzde 16 vatandaşımız terör örgütü tarafından evlerinde haince katledildi. Bugünü hatırladıkça üzüldüğümüz, üzüldükçe yad ettiğimiz şehitlerimizi anmak için toplandık. Demokrasiyi ve insan haklarını savunduklarını iddia eden terör örgütü mensupları ve yandaşları, öldürdükleri bu insanları bize unutturmaya çalışıyor. Fakat bu toprakların gerçek sahipleri olarak binlerce

yıl huzur içinde yaşayan bizler, yapılan bu haince katliamı unutmadık ve unutmayacağız. Ne acıdır ki eli kanlı terör örgütünün eylemleri bu köyle sınırlı değildir. Burada vatanımızı bölmek isteyenlere seslenmek istiyorum. Bizler burada olduğumuz sürece hiçbir hain emeline yaklaşamayacaktır. Şu an huzur ortamı sağlayan devletimize şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Katledilen köy muhtarı Mehmet Nuri İstik'in kızı Emine İstik, babasının mezarı başında dua ederek gözyaşlarına tutamadı. Emine İstik, babasını kaybettiğinde 8 yaşında olduğunu belirterek, "Babamı şehit edenlerin mekanları cehennem olsun" şeklinde konuştu.

(CB-AŞ-OMR-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
title